Csajos Bajok

Amikor a párod fertőz meg

Újra és újra visszatérő hüvelygombával küzdesz, pedig kényesen ügyelsz a higiéniára, és évek óta a párod az egyetlen társad az intim együttlétek alkalmával? Lehet a párod a hordozó, ismerd fel a tüneteket!

Tény, hogy a férfiak körében sokkal kevésbé jellemző a gombás fertőzés, azonban nem árt tudni, hogy ők is megfertőződhetnek, és számos esetben tünetmentesen, felhőtlenül élik mindennapjaikat, miközben te újra és újra megfertőződsz.

Amikor a párod fertőz meg

 

Így ismerheted fel a gombás fertőzés tüneteit a párodon!

A párod és saját egészsége érdekében jó, ha megtanulod felismerni a gombás fertőzés tüneteit! A gombás fertőzés egyik leggyakoribb oka a Candida gomba, amit a férfiaknál ugyanúgy kiválthat a stresszes életmód, a nem megfelelő táplálkozás, a nem elég alaposan fertőtlenített szolárium, így nem kell egyből arra gyanakodnod, hogy a párod félrekacsintgat.

A férfiak szervezete kevésbé lehet érzékeny a gombára, így számtalan esetben nem mutatnak tüneteket, miközben már megfertőződtek, amit tovább is adhatnak. Jelen esetben szerencsésebbnek mondható az az eset, ha a párod nem tünetmentes: a férfiak esetében is hasonlóak a gombás fertőzés tünetei, mint a nőknél, de természetesen, ez egyénenként változhat, ráadásul az is lehet, hogy a tünetek nem egyszerre jelentkeznek.

A gombás fertőzés legjellemezőbb és legegyértelműbb tünetei a férfiak esetében a péniszen, a makkon és a fityma belső részén jelentkező bőrpír, és a szűnni nem akaró égő, viszkető érzés. További ismertetője lehet a fertőzésnek a makk mögötti redőben a sárgás, fehéres váladék, valamint a duzzadt bőrfelület.

Így kezeljétek a gombás fertőzést!

Ugyan a gombás fertőzés rendkívül kellemetlen, de nem súlyos megbetegedés. Fontos, hogy ne halogassátok a kezelést, csípjétek még el az elején, hogy ne terjedjen tovább! Az idő önmagában itt nem megoldás, biztos, hogy a fertőzés magától nem fog elmúlni, ráadásul az együttléteket is lehetetlenné, de minimum nagyon kellemetlenné teszi a szex közben jelentkező fájdalom.

Ma már recept nélkül is beszerezhettek olyan készítményeket a gyógyszertárakban, amelyek segítenek a tünetek kezelésében: ilyenkor fontos, hogy a párod és te is kezeljétek magatokat, hogy még véltellenül se legyetek a pingpong-effektus áldozatai, vagyis ne fertőzhessétek meg egymást újra és újra!

 

 

Olvass még az intim egészségről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top