Civil Díj 2018

Ők azok, akik tesznek az elesettekért, a jogvesztettekért, a náluk gyengébbekért vagy bárkiért, aki mások segítségével sokkal többre juthat. A civilek, vagyis olyan szervezetek, akik idejüket, energiájukat olyan ügyekre áldozzák, amelyek mindannyiunknak fontosak. A Civil Díj szakmai zsűrije minden évben odaítéli a Civil Díjat több kategóriában. A közönségdíjas szervezet kiválasztásában most a ti segítségeteket kéri. Köszönd meg a civilek munkáját te is a voksoddal! Kinek a tevékenysége a legértékesebb számodra? Szavazz!

A szavazás eredménye Még több információ a Civil Díjról
A Civil díj szavazás támogatója:

A szavazás nyertese

Gratulálunk a Civil Díj 2018 Közönségdíjasának!

13 állatvédő szervezet összefogása

Október 4. – az Állatok Világnapja. 2017 óta a világnaphoz egy település neve kötődik Magyarországon: Söjtör. Hosszú ideig a legpozitívabb példa lesz az országban hatóságok és civil szervezetek összefogására: 13 civil szervezet segítette a hatósági intézkedést és 138 szaporítótelepen sínylődő kutyát azonosított be egyenként, pártfogásába vette, gyógykezelte, rehabilitálta és gazdásította őket. A söjtöri jegyző minden idők legnagyobb (14 millió forintos) állatvédelmi bírságát szabta ki a szaporítóra.

Szavazz a Civil Díj 2018 jelöltjeire!

Egy Facebook-profilról szervezetenként egy szavazat adható le - egészen április 13. éjfélig. Szavazz, oszd és drukkolj!

+1
szavazat
2%

Bakony Balaton Egyesület

Egyesületünk aktív pedagógusokból áll. Foglalkozásokat tervezünk és szervezünk, oktatási segédanyagokkal támogatjuk az intézményeket, évenként új témával levelezős versenyt hirdetünk, erdei iskolai programokat, kirándulásterveket készítünk és ajánlunk, a helyi civil szervezet segítségével részt veszünk a városszépítő és madárbarát kert akcióban. Szakmai kapcsolataink a zöld óvodáktól a környezetvédelmi szakképzést folytató középiskolákig átfogják a fenntartható fejlődés ügyéért dolgozó intézményeket.

+1
szavazat
4%

Érintettek Szülői Egyesület

Az Érintettek Egyesület együttérzésből született. Gyermekkori daganatos betegségekben érintett családokként egymásra találtunk, hogy egymást erősítve segítsük sorstársainkat. Programjaink hiánypótlóak, közvetlenül a betegágy mellett fogalmazódnak meg, és ezeket együtt, közösen valósítjuk meg. Az Érintettek Könyve, Érintettek Lánca, Érintettek Véradás, Érintettek Díj programok a mi utunkat mutatják. Már tudjuk: ``Nem vagyunk egyedül!``

+1
szavazat
4%

JÖN Alapítvány

``Hulladékvadász, a legapróbb önkéntes!`` - Mindenkinek kell, hogy legyen legalább 5 perce a környezetére egy bejelentés erejéig. Ehhez ad lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt a JÖN Alapítvány, ami egy ízig-vérig környezetvédelmi szervezet. A tevékenységünkkel lehetőséget adunk bárkinek, hogy egy egyszerű bejelentéssel is környezetvédelmi szuperhőssé váljon, ami markáns szemléletformálással is jár. Mindezt bizonyítja a több ezer bejelentés!

+1
szavazat
0%

Jövőt Építők Generációja Egyesület

A Jövőt Építők Generációja Egyesület inspiráló vezetők, vállalkozók, kreatív szakemberek, tehetséges középiskolások és egyetemisták színes közössége. Tevékenységünk azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok megismerjék a bennük rejlő lehetőségeket, kibontakoztassák a tehetségüket, kibillentsük gondolkozásukat a megszokott sémákból és értékes kapcsolatokra tegyenek szert. Mindezt változatos tréningeken és projekteken keresztül tesszük.

+1
szavazat
2%

Új Palócország Egyesület

Tevékenységünk központi feladata Salgótarjánt élhető, fejlődő várossá építeni, a tudáskiáramlást csökkenteni, a fiatalokat megtartani, ötleteiket hasznosítani, illetve a város iránti kötődésüket erősíteni. Célunk továbbá a külföldön dolgozók hazavonzása, a munkaerő-piaci valamint a gazdasági helyzet javítása, egy élhető város elérése. Programjaink küldetése a fiatalok elérése, motiválása, látókörük bővítése, tudatos pályaválasztásra ösztönzése.

+1
szavazat
24%

13 állatvédő szervezet összefogása

Október 4. – az Állatok Világnapja. 2017 óta a világnaphoz egy település neve kötődik Magyarországon: Söjtör. Hosszú ideig a legpozitívabb példa lesz az országban hatóságok és civil szervezetek összefogására: 13 civil szervezet segítette a hatósági intézkedést és 138 szaporítótelepen sínylődő kutyát azonosított be egyenként, pártfogásába vette, gyógykezelte, rehabilitálta és gazdásította őket. A söjtöri jegyző minden idők legnagyobb (14 millió forintos) állatvédelmi bírságát szabta ki a szaporítóra.

+1
szavazat
1%

Civilizáció

A Civilizáció - egy, a civil értékekért dolgozó önkéntes emberek csoportja - 2017. április 12-én egy békés és erőszakmentes eseményt szervezett Budapesten, a Hősök terén, melynek apropója a civileket érintő “regisztrációs” törvényjavaslat volt. A megjelent tömeget arra kértük, hogy egy „Civil” feliratot körülölelő szívet alkosson, jelképezve, hogy a civil szervezetekre szüksége van Magyarországnak.

+1
szavazat
8%

Mályi Természetvédelmi Egyesület

Az egyesület működése során eddig 2100 védett és fokozottan védett állat életét mentette meg. A 2017-es tél nagyon hideg volt, emiatt rengeteg denevér került bajba. Több esetben fagyási sérülésekben szenvedtek. Az egyesület országos kampányt hirdetett a sérült és átfagyott denevérek megmentésére. Felhívásunknak és médiaszereplésünknek köszönhetően országszerte több ezer denevért sikerült megmenteni, így megvédve őket a biztos pusztulástól.

+1
szavazat
1%

Dél-békési Természetvédelmi és Madártani Egyesület

Egyesületünk Dél-Békés természeti értékeinek bemutatását tűzte ki célul az érdeklődő gyerekek és felnőttek számára. Ennek megvalósítása érdekében kiváló kapcsolatot ápolunk több helyi civil szervezettel, önkormányzattal és a tehetségsegítő tanáccsal is. Eredményeink önmagukért beszélnek, hiszen az elmúlt években több ezer ember vett részt előadásainkon, kiállításainkon, madárgyűrűző bemutatóinkon és túráinkon. Összefogással minden lehetséges!

+1
szavazat
5%

Janka Tanya Nonprofit kft.

A tótvázsonyi Janka Tanyán jelenleg 11 autista és értelmi fogyatékkal élő felnőtt részesül foglalkoztatásban. Munkatársainkkal a parkgondozás, kerti bérmunkák mellett kézműves termékeket készítünk, a veszprémi INTERSPAR áruházban dolgozunk igazi, építő együttműködésben. ``Másképp gondolkodni, másképp nézni és másképp csinálni.``

+1
szavazat
1%

Kompánia Alapítvány

A Kompánia Alapítvány azért dolgozik, hogy a dél-pesti régióban a 10-24 éves fiatalok ne kallódjanak el, találják meg az útjukat, úgy, hogy ők maguk is tesznek is érte. Mindezt szakemberek segítségével, közösségi terek kialakításával és egyénre szabott fejlesztéssel érjük el. A Mastercarddal való együttműködésben inspirálódtunk, és nagyon sok erőt, pozitív megerősítést kaptunk. A cég munkatársai azonosultak a szervezet céljaival, értékeivel. Többet adott, többet tett hozzá a szervezetünkhöz, mintha anyagi támogatást kaptunk volna.

+1
szavazat
4%

Tappancs Állatvédő Alapítvány

A kutya az ember legjobb barátja – hajléktalanok esetében ez kiemelten igaz: a kutya sok esetben az ember egyetlen társa. A fedél nélkül élők azonban nem tudják finanszírozni kedvenceik állatorvosi ellátását – ekkor segítünk mi. A Máltai Szeretetszolgálattal közösen hét éve oltjuk be, chipeltetjük és féregtelenítjük a szegedi hajléktalanok kutyáit saját költségünkre, ezáltal az elmúlt években jelentős mértékben javult a kutyák egészségi állapota.

+1
szavazat
1%

Utcaszak Utcacínházi Alkotóközösség

Célunk, hogy színházi alkotófolyamat során adjuk át az élethez szükséges esszenciális tudást mindazok számára, akik ebben hiányt szenvednek. Ennek során egyaránt fejlesztjük a szociális, személyes és kognitív kompetenciákat, segítünk a szociokulturális hátrányok leküzdésében. Mindehhez a fővárosi fellépés, a Budapesti Operettszínház nyújt kecsegtető célt, ami még a legnehezebben motiválható fiatalokat is lelkesíti.

+1
szavazat
1%

Habitat for Humanity Magyarország

A hazai bérlakásszektor súlyos problémákkal küzd. A néhány év alatt másfél-kétszeresére emelkedett albérletárak, illetve a megfelelő jogi védőháló hiánya miatt a bérlők országszerte kiszolgáltatott helyzetben vannak, a tulajdonosok pedig nem érdekeltek a hosszú távú bérbeadásban. A Habitat for Humanity Magyarország tavaly erre a rendszerszintű problémára megoldásokat javasolva indította el figyelemfelkeltő, 6400 aláírással zárult petíciós kampányát.

+1
szavazat
8%

Jobb Veled a Világ Alapítvány

A Föld napja világméretű mozgalom több évtizede szólít fel a környezet védelmére, és számos megmozdulással hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásunkra. A Jobb Veled a Világ Alapítvány is csatlakozott a mozgalomhoz az Énekelj a Földért kezdeményezéssel. A megmozduláshoz április 21-22-én 27 országból 2.246 csoport csatlakozott 124.112 fő részvételével, akik 700 videós és képes beszámolót töltöttek fel az enekeljafoldert.hu weboldalra.

+1
szavazat
1%

Nők a Jövőért Egyesület

A Független Színház Magyarország a jelenkor értékeiről és problémáiról szövegel. Színdarabokon, előadásokon, filmeken, oktatási módszertanokon és workshopokon keresztül formáljuk a népeket. Az első nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál révén másfél millió magyar és román polgár figyelmét hívtuk fel a médiában a roma dráma értékeire és az aktív roma hősökre, akik nehézségek ellenére aktív spielerekként alakítják világunkat.

+1
szavazat
1%

Társaság a Szabadságjogokért

Minden évben felmérjük, hogy a magyar kórházak mennyire működnek gyerekbarát módon. Bemutatunk jó példákat, amik a forrás- és emberhiány ellenére is léteznek. Most merészet léptünk, a jogvédelmet jótékonysági akcióval egészítettük ki, hogy a legkiszolgáltatottabb családokat is elérjük. Ezer csomagot vittünk a kórházban gyógyuló gyerekeknek, mesékkel, tisztasági eszközökkel és jogtudatosító játékkal. Új honlapunkon értékelni is lehet a kórházakat!

+1
szavazat
1%

UNICEF

Az UNICEF Magyarország nagyszabású kampánnyal hívta fel a figyelmet a gyermekek jogaira – és kiemelten arra, hogy az őket érintő döntésekben joguk van a részvételhez és a vélemény-nyilvánításhoz. A Gyermekek Világnapján különleges ajtók nyíltak meg előttük: pár órára beleshettek a felnőtt világ „kulisszái mögé”, átvehették a terepet és hallathatták a hangjukat a közélet, a média, az üzleti élet, a kultúra és a sport legkiemeltebb színterein.

+1
szavazat
0%

A Matematika Összeköt Egyesület

``A Medve Matek tehetséggondozó program célja, hogy lebontsa a matematikatanulással kapcsolatos negatív társadalmi attitűdöt. Olyan programokat szervezünk, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt megtapasztalhatják a matematika játékos, vonzó és közösségteremtő oldalát. Szabadtéri matekversenyeinken, táborainkban, élménynapjainkon évről évre több mint 12.000 lelkes résztvevő fordul meg. Jelmondatunk: „Közösségi élménnyé tesszük a matekot!``

+1
szavazat
1%

Hintalovon Alapítvány

“Nem egyformák a melleim, ez így marad? Szőrös vagyok, nagyon ciki? Anyám megtiltotta, hogy találkozzak vele, mit tegyek?” - ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ a yelon.hu olvasója. A Yelon egy hiánypótló szexedukációs program, weboldal, mobilapplikáció és chatszolgáltatás. A 10–18 évesek számára kínál hiteles, az életkornak megfelelő információkat testkép, szerelem, kapcsolatok és szexualitás témakörökben. A Yelon-chaten pedig név nélkül és tabuk nélkül beszélgethetnek, kérdezhetnek a fiatalok.

+1
szavazat
1%

Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász, mint a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete országos hálózatként végzi szociális, karitatív tevékenységét a mélyszegénységben, betegségben és krízishelyzetben élők, szenvedélybetegek, fogyatékkal élő személyek és bármilyen nehézséggel küzdő rászorulók segítése céljából. Önkéntes mozgalomként közel 10.000 önkéntes, intézmény hálózatként 1 országos központ, 16 egyházmegyei központ, 17 szociális intézmény, számos segélyakció, felzárkóztatási célú modellprogram és 300 főállású szociális szakember segíti a Karitász humanitárius küldetését.

+1
szavazat
4%

Nem Adom Fel Alapítvány

A Nem Adom Fel Alapítvány álmaként valósult meg 2016. januárjában a Nem Adom Fel Cafe & Bar. Ez a hely Budapest első fogyatékkal élők által alapított és működtetett kávézója. Kezdeményezésünk figyelemfelhívásként indult útjára, amellyel azt az üzenetet szerettük volna közvetíteni, hogy bárki lehet a társadalom aktív tagja, csak meg kell látni benne a képességet erre. Szeretnénk, ha a hozzánk betérő vendégek egy könnyed kikapcsolódással egybekötve közelebb kerülnének a fogyatékkal élők világához.

+1
szavazat
1%

Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely Egyesület

A PET Kupa sikerének kulcsa, hogy egy olyan nehéz és veszélyes feladatot, mint amilyen a szemétszedés, szórakoztató, inspiráló, csapatépítő tevékenységgé, életre szóló kalanddá tesz. A PET Kupa az első, és tudomásunk szerint egyetlen olyan kezdeményezés a világon, ami a környezetszennyező anyagok felhasználásával küzd a környezetszennyezés ellen: a pillepalackokból hajók készülnek, a PET kalózok megpróbálják útját állni az ismétlődő szennyezési hullámoknak, felderítik a lerakóhelyeket, és azon dolgoznak, hogy megtisztítsák az árteret és a folyót.

+1
szavazat
1%

Greenpeace Magyarország Egyesület

A jövő zöld városa kampány célja, hogy megvédjük, sőt bővítsük értékes városi zöldterületeinket, hogy közösen kiálljunk a közparkjainkért. Ennek érdekében a városi zöldterületek védelmében szakmai javaslatcsomagokat készítünk, melyeket eljuttatunk a döntéshozóknak. A kampány során összegyűlt támogatásokból országszerte összesen 3500 növényt ültetünk el városainkban, mindezt a helyi lakosok bevonásával és segítségével tesszük.

+1
szavazat
2%

Heti Betevő Egyesület

A Művészek a Heti Betevőért projektünk keretében negyven művészt sikerült megnyernünk ahhoz, hogy műveiket felajánlják, melyekből jótékonysági aukciót szerveztünk. A nagylelkű felajánlók közt, pályakezdő és ismert (Munkácsy-díjas) művészek mellett Alföldi Róbert is beállt ügyünk mellé. Ennek a szívet melengető összefogásnak eredményeként 2.841.000 forintot sikerült összegyűjteni, melyből közel tízezer adag vasárnapi ebédet tudunk kiosztani a rászorulóknak.

+1
szavazat
9%

Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport

A Ceglédi Állatmenhely munkatársai 2017. októberében szörnyű körülmények között tartott kutyákat menekítettek ki egy kocséri tanyáról, ezért csekély viszonzásként adománygyűjtést hirdetett a Legyünk Kocsér Jó Gazdái lokálpatrióta közösség. A Kocsériak hihetetlen összefogásának eredményeként több mint 500 kg tápot, ezenfelül konzerveket, valamint kutyaruhákat és játékokat adományoztak a menhely részére.

+1
szavazat
1%

SUHANJ! Alapítvány

Látszólag egyetlen Facebook poszt - valójában tudatosan felépített többhetes akció. Egy szórakozóhely korábbi italakcióját parodizálva kerestünk 300 embert, akik 2500 forintot adományoznak fogyatékkal élő gyerekek sportolási lehetőségeinek bővítésére. Az eredmények: 14.491 lájk, 18.165 megosztás, 1.891.551 elért ember, 741 adományozó, 3.483.846 forint adomány, 3000 fő új követő Facebook oldalunkon (18%-os növekedés).

+1
szavazat
2%

SZIA InDaHouse Hungary

A SZIA InDaHouse Hungary program keretében önkéntesek utaznak minden hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, és egyénre szabott fejlesztő foglalkozásokat tartanak 90 gyerek számára. Koragyerekkori programunk önkéntesei fejlesztő játékokkal járják a házakat, ahol kicsi gyerekek élnek, miközben az iskolásokat a kisbuszunk szállítja a falvak között a tanodai foglalkozásokra. Az a célunk, hogy a teljes iskolai karrierjük alatt támogassuk a gyerekeket.

+1
szavazat
2%

Térerő Közösségi Alapítvány

Térerő – Közösségi Alapítvány a szervezet, ami lendületbe hozza Miskolcot. Hiszünk a jó és fontos helyi ügyekben. Hiszünk a közös célokban. Hiszünk Miskolcban. Hiszünk az elkötelezett aktív emberekben. Hiszünk a társadalmi felelősségvállalásban. Hiszünk a közösségi adományozásban. Itt és most Te is hozzátehetsz, hogy akkor és ott változás történjen. Adj hozzá te is egy LÖKÉST, adj egy like-ot, egy Lokálpatrióta Önkéntes Közösségépítő Életrevaló Sokszínű Tettrekész csapatnak!

+1
szavazat
3%

Utcáról Lakásba Egyesület

A legelismertebb magyar írók tárgyaira lehetett licitálni tavaly ilyenkor a Gödör Klubban. A befolyt összeg az Egyesületet a Mobilház program elindításához segítette hozzá: további gyűjtés után telket vettünk, ahol most építkezünk. 3 család lakhatását biztosítjuk hamarosan egy innovatív szociális bérleti rendszerben, ahol az érintettek tartósan és biztonságosan lakhatnak kedvező áron. A programot modellnek szánjuk, reméljük, más szervezetek is bekapcsolódnak.

+1
szavazat
1%

Magyar Kerékpárosklub

A Magyar Kerékpárosklub 2002 óta dolgozik azért, hogy bárki közlekedhessen biciklivel. Ezzel egy élhetőbb, fenntarthatóbb városi környezet kialakulásához járulnak hozzá. Kerékpárosbarát várostervezésért és jogszabályi környezetért, a kerékpározás népszerűsítéséért és mindennapos elfogadottságáért dolgoznak szakértőkkel, önkéntesekkel. Utakat terveznek, kampányokat, rendezvényeket, demonstrációkat, szemléletformáló és oktatási programokat szerveznek. Együttműködnek az állami, önkormányzati, civil és vállalati szektorokban itthon és külföldön.

+1
szavazat
1%

Rehab Critical Mass Alapítvány

A Rehab Critical Mass Mozgalom és Csángó Dani által szervezett figyelemfelhívó akciónkon sikerült megmutatnunk a közösség erejét és azt, hogy sokan vagyunk: kerekesszékkel, babakocsival, járóbottal közlekedők, sérült emberek, kutyások, idősek, mozgásukban bármilyen módon korlátozottak - és mi is szeretnénk használni a metrót. Akciónkkal arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy ha a jelenlegi metrófelújítás során nem teszik akadálymentessé a budapesti metró megállókat, akkor ez a tarthatatlan állapot még legalább 30-40 évig fogja megkeseríteni az amúgy is kihívásokkal küzdők életét!

+1
szavazat
1%

Történelemtanárok Egylete

Kétszer már sikerült! A szabad atlaszválasztásért kiírt aláírásgyűjtési akcióinkat összesen 15 ezren támogatták. Szülők, diákok, pedagógusok. Civil összefogással elértük, hogy ebben a tanévben bármely történelmi atlasz használható az érettségi vizsgán. Fontos számunkra, hogy képviseljük a történelemtanítás szakmai minőségét, a diákok, pedagógusok érdekeit. Szavazz a Történelemtanárok Egyletére, hogy látható legyen: a civil szakmai kiállás és összefogás eredményes!