Büntetlen örömök
Szponzorált tartalom

Ezt tudd, ha sört iszol

Vannak kiváló minőségű alkoholmentes sörök, amelyek tökéletes ízélményt nyújtanak.

A nyári folyadékfogyasztás egyik meghatározó eleme a sör. A mérsékelt alkoholivás még a szakértők szerint sem jelent gondot, sőt számos jótékony hozadéka is lehet. Arra viszont feltétlenül figyelni kell, hogy ha sört fogyasztunk, hogy ne lépjük túl az ajánlott mennyiséget. A legjobb, ha alkoholmenteset választunk. Ezért mielőtt bárki úgy dönt, hogy alaposan felönt a garatra, jól gondolja meg, az alkohol ugyanis csak kis mértékben fogyasztva nem káros. Szerencsére vásárolhatunk olyan kiváló minőségű alkoholmentes söröket, amelyek valódi ízélményt nyújtanak.

A belfasti Queens University kutatói szerint a mennyiség lényeg, a szakemberek 100 ezer amerikai felnőtt italfogyasztási szokásait vizsgálták és arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik napi 3 alkoholegységnél többet isznak, nagyobb halálozási rizikónak vannak kitéve azokhoz képest, akik átlagosan napi 2-3 alkoholegységet fogyasztanak, vagy mint akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt.  A napi ideális mennyiség szerintünk 1-3 deci jó minőségű bor vagy sör, na meg persze az egészséges táplálkozás és a rendszeres sport.

Mi, nők jól tudjuk, hogy a sör nagyszerű szépítőszer: a hajat csillogóvá teszi, a körmöknek fényt ad, de a bőrre is jó hatással van, összehúzza a pórusokat, és bársonyosabbá teszi a bőrt. Persze nemcsak ezért szeretjük a hűsítő italt!

A mérsékelt mennyiségű sörfogyasztás oldja az agy kontrolláló ösztöneit, szárnyal a fantáziánk tőle, spontának leszünk – állítja a Grazi Egyetem kutatása, ami azt is leszögezi, hogy fél liternél többet nem ildomos fogyasztani az alkoholos változatokból, a jó minőségű alkoholmentes verzió kapcsán persze nincs ilyen korlátozás.

sörivás sör

A svédek nőkön végeztek kutatást, a sörfogyasztás kapcsán pedig arra jutottak, hogy azoknak a hölgyeknek, akik heti egy-két korsó sört megisznak, 30 százalékkal kevesebb az esélyük a szívinfarktusra, mint azoknak, akik egyáltalán nem fogyasztanak sört.

A szakértők abban is egyetértenek, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás segít megakadályozni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. Sőt azt is állítják, hogy a sör – a vörösborhoz és az étcsokihoz hasonlóan – tele van antioxidánsokkal, ezért jótékony hatással van a szervezetre. Persze minden kutató kitér a legfontosabb szabályra, arra, hogy csupán a mértékkel fogyasztott sör hat jótékonyan a testre.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top