Büntetlen örömök
Szponzorált tartalom

Egészséges életmód? Így bűnözz

Azt mondják, legyen szó szinte bármiről, a legjobb, ha az ember az arany közepet választja. Az egészséges életmód kapcsán is ez a helyzet, bár hogy kinek mit jelent ez a törekvés, teljesen szubjektív.

Vannak, akik a megfelelő mennyiségű mozgás mellett nem feltétlenül ügyelnek arra, hogy mit fogyasztanak, mások idő vagy energia, esetleg kedv híján az ételek, italok minőségét veszik górcső alá inkább. Legyen szó bármelyik embertípusról, van valami, ami összeköt bennünket: az pedig az élvezetekre való igény, az, hogy egy-egy fárasztó nap után vagy a méltán megérdemelt hétvégi pihenés közepette megérdemlünk egy kis kényeztetést. Hoztunk néhány ötletet, elmondjuk, hogyan adhatod meg magadnak azt, amire vágysz, úgy, hogy nem terheled feleslegesen a tested.

Csokira vágysz? Nem telik el nap anélkül, hogy ne álmodoznál arról, hogy egy olvadó csokoládét majszolgatva nagy ívben teszel a világ dolgaira? Ha így van, ne aggódj, van megoldás. Az étkocsi tökéletes lesz ahhoz, hogy beteljesítsd a vágyaidat.  Ráadásul a testednek is kedvezel vele, nemcsak a lelkednek. Főleg, ha edzeni is szoktál: a londoni Kingston University kutatása szerint naponta egy kevés étcsoki segíti az edzés hatékonyságát, mozgás közben könnyíti a légzést. Az étcsoki ugyanis olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek segítik az oxigén áramlását a véráramban.

Itt a forróság, a fárasztó munkanapok után hazaesve mi másra sem vágyunk, csak arra, hogy lehűtsük magunkat. Úgy tartják, a finom és élvezetes dolgok hizlalnak vagy nem egészségesek, ám ez az állítás szerencsére manapság nem állja meg a helyét. Egy isteni frissítő italra vágysz? Készíts limonádét: menta, uborka, citrom, dinnye biztosan menjen bele, de szőlővel is feldobhatod. A legjobb, ha jó sok jéggel fogyasztod, hiszen a nyári melegben így fog a legjobban esni. Cukor nem kell bele, meglásd! Ha a buborékok bűvöletében élsz, és a hűsítést el sem tudod képzelni a torkodban bizsergő szénsav nélkül, egy minőségi, ízletes alkoholmentes sör ideális az esti lazuláshoz, hétvégi kikapcsolódáshoz is.

csajok söröznek

Az ételek kapcsán sem kell remete módjára vegetálni, hiszen számos fogás elkészíthető kímélő módon. A saláták nagyon jólesnek a melegben, hiszen nem viselik meg a gyomrot, könnyen emészthetőek, és ha okosan válogatjuk össze a hozzávalókat, nemcsak táplálóak és finomak, hanem egészségesek is. A desszertekről sem kell lemondani, jó megoldás, ha a tejszín helyett joghurtot használunk a gyümölcsös pohárkrémekhez, és kihagyjuk a cukrot az édességből. A sütemények közül érdemes paleováltozatokat kipróbálni: ugyan nem mindenki szereti a sajátos ízeket és összetevőket, akik megszeretik, megszokják ezt az étkezési stílust, nem akarnak a hagyományosra visszatérni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top