Bármikor jöhetsz! cikkek
Szponzorált tartalom

Mikor esel teherbe? Ilyen csillagjegyben születik a kisbabád

Vajon mikorra tervezitek a kisbabátokat? És azon gondolkoztál már, melyik csillagjegyben érkezik majd a világra? A babahoroszkópból már most megtudhatod, nagy vonalakban milyen jellemvonásokkal, tulajdonságokkal, habitussal rendelkezik majd gyermeked. Hogy tüneményes és imádni való lesz, az kétségtelen. És hogy még milyen? Minden izgalmas részletet megtudhatsz a babahoroszkópból.

Ha pároddal máris a babatervezésen gondolkodtok, talán az is izgat, vajon milyen személyiségjegyekkel rendelkezik majd a kisbabátok. Egy érdekesség: a személyes horoszkópból az asztrológusok egészen pontosan ki tudják számítani a fogantatás legvalószínűbb időszakát. Erre természetesen mi nem vállalkozhatunk, arra viszont igen, hogy részletezzük, a teherbe esés időpontjától számítva várhatóan melyik csillagjegyben születhet a kisbabád. És persze azt is megtudhatod, milyen főbb tulajdonságokkal rendelkezik majd.

A fogantatás időpontja a születendő kisbaba csillagjegyét is megmutatja

babahoroszkóp csillagjegyek

Mikorra várod kisbabádat? És melyik csillagjegyben születik? (Getty)

Ilyen személyiségjegyekkel születik kisbabád a horoszkóp szerint:

A Kos kisbaba (március 20. – április 19.)

kos csillagjegy babahoroszkópA Kos kisbaba nagyon nyugodtan érkezik a világra. Másnap aztán gyorsan ráébred saját hangjára, az akaratára, és igencsak hangosan és kitartóan próbálja felhívni magára a figyelmet. Az első hetekben, hónapokban még veled szeretné tölteni minden percét, aztán az édesapjához ragaszkodik egyre inkább. A Kos férfias, maszkulin csillagjegy, ezért nem véletlen, hogy az ilyen baba az apukáját követi mindenhová, nála, az ő biztonságos karjaiban nyugszik meg és érzi igazán jól magát. Kisbabád aktív, energikus, fáradhatatlan típus, ezért onnantól kezdve, hogy megteszi az első lépéseket, egyetlen pillanatig sem veheted le róla a szemed. Nagyon bátor és érdeklődő, így könnyen lehet, hogy vonzza majd a baleseteket. Nagyon okos, értelmes kisgyerek, már egészen piciként is meg tudod értetni vele, amit szeretnél. A Kos válogatós típus, érdemes már most felkészülnöd rá, hogy a legtöbbször csak a kedvenc ételeit fogja megenni. Nagyon szereti a kihívásokat, teljesítményéért a dicséreteket, a jutalmakat is ugyanennyire igényli majd. Pozitív megerősítéssel, figyelmeddel érheted el, hogy boldog és kiegyensúlyozott gyermekké fejlődjön.

A Bika kisbaba (április 19. – május 20.)

babahoroszkóp bika kisgyerekA Bika kisbaba nagyon nyugodt és bájos típus, feltéve, ha elégedett és jól érzi magát. Őt nem szükséges ringatni ahhoz, hogy elaludjon, amikor fáradt, szinte magától jön álom a szemére. Kisbabád kiegyensúlyozottságához a legfontosabb, hogy minél előbb  – természetesen eleinte az ő ritmusához alkalmazkodva – kialakítsd a napirendjét. Pontosan tudni fogod, mikor éhes, mikor álmos, mikor szükséges pelenkát cserélni, mert ő egyértelműen a tudtodra adja, és addig sikít, amíg ki nem találod, mit szeretne. Amikor beáll a napirend, ő is pontosan tudja, mikor jön el az evés, az alvás, a játék, a simogatás, a fürdés ideje, viszont azt is hamar érzékelni fogja, ha felborul a megszokott rendszer, amit ugyanakkor nagyon nehezen visel. Amennyire lehetséges, próbálj meg alkalmazkodni az igényeihez. Később imádni fog öltözni, enni is nagyon szeret, és azt is alig várja majd, hogy hozzád bújhasson, megölelhessen. A babahordozót biztosan a Bika babáknak találták ki. A finom és meleg anyagokból készült plüssjátékok a kedvencei. Nagyon szereti a zenét, szívesen énekel. Az is igaz viszont, hogy nagyon makacs, dacos típus, amit a fejébe vesz, attól nem könnyen tágít.

Az Ikrek kisbaba (május 21. – június 20.)

babahoroszkóp ikrek kisgyerekAz Ikrek kisbaba imádni valóan aranyos. Nyugodt és kiegyensúlyozott, ráadásul bámulatosan okos. Könnyen lehet, már nagyon korán megmutatkozik valamilyen tehetsége vagy különleges képessége. Előfordulhat, hogy a többi kicsihez képest előbb kezd el folyamatosan beszélni vagy énekelni, netán számolni vagy olvasni. Az biztos, hogy mellette nem lesznek unalmas pillanataid, mert a puszta jelenlétével is megtölti a lakást. Nagyon kíváncsi típus, szóval érdemes felkészülni előre a miért-korszakra, amikor majd folyamatosan újabb és újabb kérdésekkel bombáz benneteket. Az Ikrek nagyon szeret beszélni, már korán gőgicséléssel hívja fel magára a figyelmet. Aztán persze később is mindig akad valamilyen mondanivalója. A telefonokhoz már egészen pici korában vonzódik, ami aztán később sem szűnik meg. A számítógépes vagy videojátékokat magától értetődő módon használja az első pillanattól kezdve, őt nem kell a működésükre megtanítani. Könnyen tanul mondókákat, de idegen nyelvet is. A lényeg, hogy mindig szórakoztatónak találja, amit csinál, az unalmat ugyanis ez a kisgyerek nagyon nehezen viseli. 

babahoroszkóp csillagjegyek

A Bika és a Rák csillagjegyű babák imádják a puha plüssöket (Getty)

A Rák kisbaba (június 21. – július 22.)

babahoroszkóp rák kisgyerekA Rák kisbaba csillogó szemekkel fog rád figyelni, hiszen talán a legerősebb szülő-gyerek kapcsolat a tiétek. Az is biztos, hogy nagyon fogja igényelni a gondoskodást, amit aztán óriási mosollyal, valódi babakacagással hálál meg. Erősen ragaszkodik hozzád, őt nem lesz egyszerű a nagyszülőkre vagy bébiszitterre bízni. Nagyon érzékeny, és a hangulata is könnyen változik, ezért pici babaként sokat sírhat majd, erősen igényli a ringatást, a testi melegséget és a közelségedet. Érzékeny lehet a hangokra, szagokra, ízekre, ételekre is. Minden baba tökéletes tápláléka az anyatej, a Rák kisbabára ez még inkább igaz lehet. Neki nem csupán ételt jelent a szoptatás, hanem testi közelséget, biztonságot is. A rácsos kiságyat érdemes kibélelni puha takaróval vagy rácsvédővel, de a pihe-puha plüssállatkákat is nagyon szereti a Rák baba. Szeret enni, de fürödni talán még jobban. Az esti fürdetések a nap fénypontjai lehetnek. Nagyobb babaként szívesen segít a házimunkában, engedd meg neki, és vond be őt is a főzésbe, takarításba. Óriási örömet okozol neki, ráadásul a kedvét sem veszed el az otthoni feladatoktól. 

Az Oroszlán kisbaba (július 23. – augusztus 22.)

babahoroszkóp oroszlán kisgyerekAz Oroszlán kisbaba alapvetően boldog, mosolygós és nagyon társaságkedvelő típus. Amikor megkapja a kellő mennyiségű figyelmet és szeretetet – ami valójában azt jelenti, hogy reggeltől estig valaki csak körülötte sürög-forog –, imádni való, és nagyon aranyos kisgyerek. Ha unatkozik, biztosan felhívja magára a figyelmet, vagy hisztivel vagy rémes zajjal. Túl hangos játékból éppen ezért inkább csak elvétve vásárolj neki, mert a szirénázó, csörgő, síró hangok könnyen az idegeidre mennek, amit ő persze nagyon élvez. Nagyon szereti a zenét, az ágya fölé függesztett zenélő játékot szívesen nézegeti és hallgatja. Totyogóként folyton a sarkadban lesz, minden mozdulatodat árgus szemmel figyeli, és mindent lemásol. Még beszélni sem tud, de máris osztogatja a feladatokat, az utasításokat, ebben érdemes majd határt szabni neki. Rajong az élénk színekért, azt szereti, ha a szobája is vidám színű, persze tele játékokkal. Mindent azonnal akar, aztán pontosan ilyen gyorsan meg is unja. Nagyon energikus, fáradhatatlan típus, rendszeres mozgással segítheted az energiáit levezetni. Az Oroszlán nagyon határozott akaratú, csak azt fogja csinálni, amihez kedve van. Ha szeretnéd a drámát elkerülni – amihez bámulatosan ért –, jobb, ha mindig megbeszéled vele, mit szeretne csinálni.

A Szűz kisbaba (augusztus 23. – szeptember 22.)

babahoroszkóp szűz kisgyerekA Szűz kisbaba nyugodt és kiegyensúlyozott, kedves és mosolygós. Viszont meglehetősen finnyás és válogatós, ami már egészen kicsi korában megmutatkozik nála. Gyorsan tudni fogod, mi az, amit következetesen elutasít, és azt is, amit viszont annál jobban szeret. Nem érdemes vele vitatkozni, és olyasmit ráerőltetni, amit nem akar, mert makacsabb annál, mint hogy dűlőre juss vele. A napirend számára is nélkülözhetetlen, akkor érzi magát a legjobban, amikor pontosan tudja, mi következik, mi várható az életében. Az emésztőrendszere a legérzékenyebb pontja, ezért meglehetősen gyakran kínozhatja hasfájás, hasmenés vagy éppenséggel szorulás. Az étkezéssel légy nagyon körültekintő, a puffasztó és nehezen emészthető ételeket inkább kerüljétek! A Szűz nagyon okos, gyorsan és könnyen tanul, társainál előbb ír és olvas. Szívesen tölti az időt egyedül, magában is ügyesen eljátszik, rajzolgat vagy mesekönyveket nézeget. Nála különösen fontos, hogy ne ültesd naphosszat a tévé elé, született kreativitását rombolhatod le vele. Jobban kedveli a csendet és a nyugalmat, mint a folyton ugráló képeket. Inkább szóljon a szobájában neki való zene, vagy olvassatok együtt és minél többet.

babahoroszkóp

A babahoroszkópból megtudhatod a kicsi legjellemzőbb tulajdonságait

A Mérleg kisbaba (szeptember 23. – október 22.)

babahoroszkóp mérleg kisgyerekA Mérleg kisbaba bájos és gyönyörű. Folyton mosolyog, mintha csak az járna a fejében, hogy a fotózáshoz a legjobb arcát kell mutatnia. Kedves, vidám kisgyerek, aki rendkívül sok szeretetet, figyelmet igényel. Akkor a legboldogabb, amikor beszélgetsz, játszol vele, amikor elmondod, mennyire szereted őt. Erősen vágyik a harmóniára, talán valamennyi csillagjegy közül neki fáj a legjobban, ha vitatkozni, veszekedni lát benneteket. A harmóniát, a finom színeket a szobájában is szereti, amikor picit nagyobb lesz, a birodalmát ő maga dekorálja ki szebbnél szebb rajzaival. A Mérleg nagylelkű, ezért gondolkodás nélkül megosztja a többiekkel a játékait, könyveit, az édességet, de még a ruháit is. Nagyon szereti az ünnepeket, a születésnapi bulik, a karácsony egészen elvarázsolják finom lelkét. Az ajándékokat is imádja, viszont a határokat nem ismeri, ő mindenből sokkal többet szeretne kapni. A játékot sokszor képtelen abbahagyni, ezért esténként nem egyszerű őt lefürdetni, majd ágyba fektetni. Jutalom fejében megteszi, amit kérsz tőle, de tanácsosabb lenne inkább újabb csoki nélkül megtanítani a felelősségre.

A Skorpió kisbaba (október 23. – november 21.)

babahoroszkóp skorpió kisgyerekA Skorpió kisbaba bámulatos egyéniség. Különleges képessége már egészen piciként is megmutatkozik. Az egyik pillanatban fürkésző a tekintete, aztán a következőben bájosan mosolyog, majd pillanatok alatt az ujja köré csavar. Inkább zárkózott típus, idegenekkel nem barátkozik könnyen, sőt eleinte inkább fél az ismeretlenektől. Szívesen játszik egyedül is, vagy csak a testvérével és veletek. Nagyon érzékeny, mégis úgy tűnik, mintha kifelé semmit sem mutatna mindebből. Amikor már túlzottan is nyugodtan tűnik, akkor érdemes még inkább ott lenned mellette. Óvatosan kérdezgesd, hogy érzi magát, bántja-e valami. A Skorpió kivételes intuícióval rendelkezik, és nagyon erősen hatnak rá mások energiái, ezért ha nem akar a nagyszüleinél maradni, fogadd el a döntését. Nem tudhatod ugyanis, ő mit érez pontosan a másik emberrel kapcsolatosan. Ha őszintén közelítenek felé, előbb-utóbb nyitni fog, de ehhez időre van szüksége. Tehetsége lehet a zenéhez, amely egészen kicsi gyerekként már megmutatkozhat nála. Ha kedvet érez a zenetanuláshoz, érdemes a kérését teljesítened. És persze, légy rá nagyon büszke!

A Nyilas kisbaba (november 22. – december 21.)

babahoroszkóp nyilas kisgyerekA Nyilas kisbabát a születését követően vihetitek bárhová. Imád utazni, jönni-menni, már néhány hónaposan is igazi kis felfedező lakozik a lelkében. Vidám és mosolygós, nagyon barátságos baba, éjszakánként ugyanakkor előfordulhat, hogy többször is felsír. Amint mászni kezd, mindent amit csak elérhet, biztos helyre tegyetek, mert ő az, aki válogatás nélkül megkóstol mindent. Lehet ez a szobanövények földje éppúgy, mint a párnahuzat vagy a távirányító. Nagyon mozgékony, és nem könnyű őt korlátozni. Meglehetősen türelmetlen kisgyerek, ezért számíthatsz nyilvános hisztikre is, amikor elmentek vásárolni, ő pedig mást szeretne csinálni. Sose veszítsd szem elől, mert szó nélkül elkóborol, elindul felfedező útjára. Nagyon bátor baba, fel sem merül benne, hogy balesetek érhetik, vagy baja lehet. Imád mozogni, akkor a legboldogabb, amikor a szabadban önfeledten szaladgálhat. Ne várd tőle, hogy hosszasan egy helyben maradjon, ő nem ez a típus. Egészen kicsi korában beírathatod sportolni, csinálhat bármit, amihez kedvet érez. Korán kezdhet beszélni is, aztán pedig folyamatosan dől belőle a szó. A Nyilas nem ismer határokat, és a szabályokat sem szereti. Semmire sem tudod őt kötelezni, amit magától nem akar megtenni. Szobatiszta is akkor lesz, amikor benne érik meg a döntés. Imádja az állatokat, főleg a kutyákért és a lovakért rajong. Az állatos könyveket, történeteket nagyon szívesen hallgatja, az esti mesékhez pedig különösen ragaszkodik.

babahoroszkóp

A földjegyű babák igénylik a napirendet a leginkább

A Bak kisbaba (december 22. – január 19.)

babahoroszkóp bak kisgyerekA Bak kisbaba öreg lélek, aki nagyon gyakran ráncos homlokkal érkezik a világra. Ne ijedj meg, csodásan kisimul az ő bőre is. Talán őt lehet a legegyszerűbben fegyelmezni, ha egyáltalán szükséges, mert már egészen kicsi korától kezdve visszafogott és szabálykövető típus. Rendkívül büszke lehetsz rá, a teljesítményét soha ne felejtsd el megdicsérni, megjutalmazni. Hasonlóan a másik két földjegyhez, a Bak számára is létkérdés a napirend. A szokásaihoz, a megszokott rutinhoz nagyon ragaszkodik. A szűkebb családi és baráti társaságot kedveli a leginkább, óvodás társaival akár életre szóló kapcsolatot köthet. A változásokat, a költözést viszont csöppet sem viseli jól. A hibázástól is retteg, érdemes neki elmagyarázni, hogy az mindenkivel megtörténhet. Az ünnepeket szintén nagyon szereti. Ha kisbabád karácsony környékén született, akkor se vonjátok össze a karácsonyt a születésnapjával! A Bak igazságérzete nagyon erős, csalódásként élheti meg, ha úgy érzi, őt kevesebbszer ünneplitek. Szívesen tölti az időt a szabadban, a játszótéren vagy fás parkokban. Nagyon céltudatos, mindenképpen segítsétek őt abban, amit meg szeretne valósítani! Már korán kiderülhet bámulatos problémamegoldó képessége, ezért engedd meg neki, hogy minél előbb kibontakoztathassa azt, és saját maga oldhassa meg a feladatokat, amelyekkel szembenéz. A dicséreteket természetesen ezúttal is megérdemli majd.

A Vízöntő kisbaba (január 20. – február 18.)

babahoorszkóp vízöntő kisgyerekA Vízöntő kisbaba olyan, mint egy mini zseni. Ő az állatöv egyik legintelligensebb csillagjegye, viszont nevelése föl fogja adni nektek a leckét. A gügyögést a Vízöntő már kicsi korában sem szereti, ő az, akire kisgyermekként is felnőttként érdemes tekinteni. Barátkozós, mosolygós és kedves baba, akit csöppet sem egyszerű fegyelmezni és korlátozni. Nem szereti a szabályokat, az előírásokat, már egészen kicsiként is különcnek mutatkozik. Igazi egyéniség, kis bohóc, vidám, cserfes, önfeledt és nagyon laza kisgyerek. Valószínűleg sosem fogja azt tenni, amit megkövetelsz tőle. Nagyon értelmes, ezért észérvekkel, logikával tudsz rá hatni. Érdeklődő, felfedező típus, aki bámulatosan gyorsan és könnyen tanul. A számítógépes játékokkal előbb játszik, mint ahogyan megtanul beszélni és járni. Az is elmondható róla, hogy nagyon emberbarát, szívesen segít a társainak, és nagyon önzetlen. Mozgékony, nagyon sok energiával rendelkezik, és hogy megérezze, betartsa a szabályokat, mindenképpen érdemes neki valamilyen csapatsportágat keresni. A társai mellett kiáll, és küzdeni is hajlandó a sikerért. Igazi kis lázadó gyerek, nem akarja azt tenni, ami megszokott és bevett, vagy amit a többiek tesznek, de azt sem, amit elvársz tőle. Büntetéssel nála semmit nem érsz el, csak még inkább bosszantani fog cserébe. Az őszinte beszélgetéssel, a dicséretekkel és jutalmakkal érheted el, hogy teljesítse a kéréseidet.

A Halak kisbaba (február 19. – március 20.)

babahoroszkóp halak kisgyerekA Halak kisbaba a Bakhoz hasonlóan szintén nagyon öreg lélek. Valósággal született bölcs, olyan, mintha máris mindent tudna. Tekintete, szemei álmodozónak tűnhetnek, de ő pontosan ilyen is. Bámulatos művészi érzékkel rendelkezik, nagyon szépen rajzol és színezget, szívesen alkot, ragasztgat. Könnyen lehet, éppen csak elkezd beszélni, és máris angyalokról mesélhet neked. Valóban bámulatos a fantáziája, de az is igaz lehet, hogy ő tényleg angyalokat lát ott, ahol úgy gondolod, nincs semmi. Nagyon érzékeny típus, és sajnos előfordulhat majd, hogy a többi gyerek nem akar vele játszani. Fájdalmas pillanatokat élhet át, amíg nem talál igazi barátra. Bátorítsd, támogasd és szeresd őt! Nagyon kreatív, szívesen táncol és énekel, színpadi előadásokban is előszeretettel vállal szerepet. Nagyon édesen mond verseket, szinte meghatódsz, annyira átérzi a szöveget. Édesszájú kisgyerek, a csokis és almás sütikért rajong a leginkább. Szívesen segít neked sütni, és a díszítést is  bátran rábízhatod. Felnőttesnek tűnhet, mégis azzal teszel neki a legjobbat, ha megengeded, hogy igazi gyerek lehessen. Önfeledt, vidám és cserfes. Nagyon érzelmes csillagjegy, ezért Halak kisfiadnak is különösen fontos, hogy kisírhassa magát, amikor csak szeretné. Ne fojtsa magába, vállalja fel a könnyeit, az érzéseit!

(via momstrology)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top