nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sosem késő
Idős emberek, akikről érdemes példát venni

Idős emberek, akikről érdemes példát venni

Attól, hogy valaki nyugdíjba vonul, még élhet aktív és irigylésre méltó életet. A következő történetek olyan nyugdíjasokról szólnak, akik megvalósították az álmaikat.
NLCafé
f Ajánlom

Világ körüli utazás, táncos szurkolás, diploma megszerzése – miért kéne, hogy ezek csak a fiatalokra legyenek jellemzőek? Most olyan inspiráló nyugdíjasokat mutatunk be, akik idős koruk ellenére is meg merték lépni azt, hogy elindultak, és felfedezték a világot, mindezt úgy, hogy egy percig sem bánták meg. Miért is tették volna, hiszen az új élmények, az emlékezetes kalandok mindenkinek kijárnak. 

A világutazó 93 éves nagyi

Forrás: Buzzfeed

Mary Lou Mahaney 72 éves kora után kezdett el igazán élni, ám azóta már 100 országban járt, és képein ámul az egész világ. A most 93 éves Mary Lou serényen dokumentálja az elképesztő utazásait, és nagyon büszke arra, hogy olyan különleges országokba is eljutott, mint Új-Zéland vagy Argentína. A nagymama szívesen veszt részt mindenféle elképesztő dologban utazásai során. Bármikor kiszáll az autóból, és ugyanúgy sétál, mint a többiek, törzsi táncot jár az afrikai bennszülöttekkel, és furábbnál furább ételeket kóstol meg. Sőt! A 93 éves nagyi még az oroszlánoktól sem riad vissza. Mi ez, ha nem vagányság?

A legidősebb diplomás 

Forrás: Worldrecordacamy

96 évesen, 2016 márciusában vette át diplomáját Hirata Sigemi, aki ezzel a teljesítménnyel bekerült a Guinness-rekordok könyvébe. A férfi 1919-ben született, de csak 2005-ben, puszta hobbiból iratkozott be a Művészeti Egyetemre Kyotóban. 11 év alatt végezte el a szakot, úgy, hogy főként saját maga tanult, és csak néha járt be az előadásokra. Hirata a legjobb példa arra, hogy sosem késő tanulni kezdeni! 

A legmenőbb nyugdíjas szurkolócsapat

Japánban van egy kizárólag nyugdíjas hölgyekből álló pomponcsapat. A társaságot a 64 éves Fumie Tanako alapította, aki szerette volna, ha létrejön egy olyan csapat, ahol az idősek is tudnak mozogni és táncolni. A szurkolócsapat átlagéletkora 70 év, de ugyanúgy benne vannak az akrobatikus elemek kivitelezésében, mint a fiatalok, és ha ők szurkolnak valamelyik japán sportcsapatnak, akkor a győzelem borítékolható. 

Te mit teszel az egészségedért? Aktív életet élsz? Figyelsz a tested jeleire? Itt az ideje, hogy többet törődj magaddal! Változtass most régi szokásaidon, hogy egészségesebb és boldogabb jövőt tudj élni. Ha úgy érzed, szükséged van segítségre, keress fel szakembereket, menj el szűrővizsgálatokra. Te írtál már bakancslistát? Nem, ez nem korfüggő. Mindenkinek járnak nagy élmények. Kezdj új életet, és tervezd meg most a saját bakancslistádat!

Tovább a játékra

Szponzorált tartalom
Megosztás Facebookon