nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sosem késő
Varázslatos gyógyító helyek Magyarországon

Varázslatos gyógyító helyek Magyarországon

Tudtad, hogy Bükkszentkeresztet szubalpin gyógyhelyként tartják számon? Na és azt, hogy a dalai láma által avatott zalaszántói szkúpa Európa legnagyobb buddhista szentélye?
NLCafé
f Ajánlom

Számtalan legenda kering a természet gyógyító erejéről. Vannak, akik zsigerből érzik, hogy a természet csodáira támaszkodhatnak, mások jól kacagnak a felvetésen is, de sokan azért maguk is meg akarják tapasztalni, mit érez az ember a gyógyítónak mondott helyeken. Mutatunk néhány kirándulóhelyet, amelyeken állítólag különleges energiák vannak.

Dobogókőről sokan gondolják azt, hogy a Föld szívcsakráját rejti. Legendák keringenek arról, hogy egy követ rejt a hegy, ami energetikai központ, és ha ráhajtjuk a fejünket, akkor hallhatjuk a Föld szívének dobbanását. A hozzáértők szerint sok pozitív energiát áraszt a hely, feltölti a testet-lelket. Állítólag sajátos energiavonalak szelik át a Pilist, azok teszik mindezt.

A tápiószentmártoni Attila-dombot is a gyógyító helyek közé sorolják. Erős kisugárzást tulajdonítanak a helynek, állítólag szinte mindenki érzi, aki ellátogat a Pest megyei település határában lévő dombhoz. Akik jártak már ott, melegségérzésről, bizsergésről beszélnek. A domb alig pár méter magas, padok, kopjafák és maga az épített kilátó jelzi a turistáknak a helyét.

Az ezoterikus tanítások hívei között igen népszerű a zalaszántói sztúpa, ami Európa legnagyobb, Kelet-Európa első buddhista szentélye, amelyet maga a dalai láma avatott fel a kilencvenes években. Állítólag Szent Budddha földi maradványainak darabjai is megtalálhatóak az épületben. Fontos szakrális hely a buddhisták számára, ahol megtisztulhat a test és a lélek.

kiránduló helyek

Akik meghallják Bükkszentkereszt nevét, azonnal egy csodás kirándulóhelyre asszociálnak – teljes joggal. Ám azt már talán kevesebben tudják, hogy szubalpin gyógyhelyként tartják számon a nagyszerű klímája miatt. A légzési nehézségekben szenvedőknek, egyes pajzsmirigybetegeknek, de a vérszegényeknek is tökéletes helyszín lehet a kikapcsolódásra, feltöltődésre, hiszen a mesés környezet a szervezet gyógyulását is segíti.

A Káli-medencében, Zánka és Monoszló között egy varázslatos bazalthegy csúcsosodik. A turisták által közkedvelt hely fokozottan védett természeti terület. Úgy tartják, hogy nagyon jó energiavonalak húzódnak a vidéken, ezért is annyira népszerű a látogatók körében, akik talán nem is gondolják, hogy miért érzik magukat jól a bazalthegy környezetében.

Lenti nemcsak a termálvizéről híres, hanem egyre többen fedezik fel a Szent György Energiaparkot. A gyógyító vonalak mentén fekvő terület erejében hívők úgy tartják, hogy a hely feltölti a testet és a lelket. Mivel a termálfürdő területén fekszik a park, a jótékony hatások összeadódnak, és tökéletes környezetet biztosítanak a feltöltődni vágyóknak. A gyógyító vonalakat Szent György-vonalaknak is nevezik.

Te mit teszel az egészségedért? Aktív életet élsz? Figyelsz a tested jeleire? Itt az ideje, hogy többet törődj magaddal! Változtass most régi szokásaidon, hogy egészségesebb és boldogabb jövőt tudj élni. Ha úgy érzed, szükséged van segítségre, keress fel szakembereket, menj el szűrővizsgálatokra. Te írtál már bakancslistát? Nem, ez nem korfüggő. Mindenkinek járnak nagy élmények. Kezdj új életet, és tervezd meg most a saját bakancslistádat!

Tovább a játékra

Szponzorált tartalom
Megosztás Facebookon