Egy életed van
Szponzorált tartalom

10 dolog, amit mindenképpen próbálj ki 50 éves korodig

Egy nagy utazás vagy egy apró, örömteli pillanat – vannak dolgok, amik nélkül egyszerűen elképzelhetetlen, hogy leéljük az életünket! Ha nincs bakancslistád, akkor épp itt az ideje, hogy készíts, ha pedig van, de nem szerepel rajtuk a következő 10 dolog, akkor egészítsd ki, és éld át őket minél előbb!

Hogy kinek mi szerepel a bakancslistáján, az teljesen relatív. Vannak azonban olyan csodák az életben, amit mindannyiunknak meg kell tapasztalnunk! Ezekből válogattunk össze most tíz olyat, ami már rengeteg embernek ajándékozott instant boldogságot, felemelő élményt vagy örök emléket. Mi azt javasoljuk, próbáljátok ki mindet 50 éves korotokig. Higgyétek el, abszolút nem lehetetlen küldetés, sőt!

1. Végigbulizni egy zenei fesztivált

Mert kellenek az élmények, kellenek a kalandok, és néha kell, hogy elengedjük magunkat. Erre egy zenei fesztivál kitűnő alkalom. Ha többször nem is, de egyszer az életben menjetek el a kedvenc együttesetek koncertjére, és bulizzatok egy óriásit önfeledten!

tánc, fesztival2. Táncolni az esőben

Ez nem csak a filmekben tűnik jó bulinak. Felszabadító érzés, ami garantáltan mosolyt csal az arcotokra. Nem próbáltátok még? Itt az ideje!

bakancslista3. Örökbe fogadni egy menhelyi kutyust/cicát

A jó cselekedeteknek mindig részei kell, hogy legyenek az életünknek. Tegyetek jót egy menhelyi kutyussal vagy cicával. A család, a gyerekek is értékelni fogják a döntést!

tanc, eso4. Elengedni egy lámpást Thaiföldön

Ha valami igazán varázslatosra vágytok, akkor menjetek el Thaiföldre a Lámpásfesztiválra, amelynek során az égbe engedik az előző év problémáit, valamint az újhoz kapcsolódó kívánságaikat. A khom loy, vagyis a lámpás egy rizspapírból készült, egy-másfél méter magas ballon, amelyben az aljára szerelt mécses felmelegíti a levegőt, a magasba emelve azt.

bakancslista5. Gondolázni Velencében

Gondolázni különösen romantikus, különleges élményt nyújt, elsősorban pároknak érdemes kihasználni. A gondolások sokszor énekelnek, ami csak hozzátesz az élményhez. Velence önmagában is csodaszép, egy hosszabb-rövidebb kirándulást mindenképp megér, és abszolút nem elérhetetlen álom!

bakancslista6. Elmenni egy Broadway-musicalre

A Broadwaynek, a színháznak megvan a maga misztikuma. Egyszerre elragad és elrepít egy másik, különleges világba. Mert a kultúrának és a kultúráért is élni kell!

bakancslista7. Megnézni a sarki fényt

A sarki fény a Föld északi és déli sarkánál a légkörbe behatoló töltött részecskék által keltett időleges fényjelenség. Leginkább késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg (de nem állandóan) az északi sarkkörtől északra, illetve a déli sarkkörtől délre. Valami egészen csodálatos dolog, ami tízből nyolc embernek biztosan szerepel a bakancslistáján. Vegyétek fel ti is a saját listátokra – ha még nem szerepelne rajta!

bakancslista8. Gondolni egyet, és olyat tenni, amit addig még soha

Jöjjön el az a pillanat, amikor kiléptek a komfortzónátokból. Ha régi vágyatok a bungee jumping vagy egy ejtőernyős ugrás, akkor csináljátok meg! Ha régóta vágytok egy rettentő drága napszemüvegre, táskára vagy műszaki kütyüre, akkor tűzzétek ki a célt, és lelkiismeret-furdalás nélkül vegyétek meg magatoknak! 50 éves korotokig éppen eleget dolgoztok, hogy megengedhessetek magatoknak olyan dolgokat, amikre mindig is vágytatok!

9. Kimondani a boldogító igent

Talán a legfontosabb, ami egy nő és egy férfi életében bekövetkezhet. A pillanat, amikor két ember eggyé válik, családdá formálódik. Ne fosszátok meg magatokat az élménytől és a boldog pillanatoktól!

bakancslista

10. Egy különleges hely, ahol ennetek kell!

Legyen az egy reggeli, ebéd vagy vacsora, esetleg egy délutáni kávé elszürcsölése. De menjetek el egy olyan étterembe, ami igazán különleges. Ha egyet ajánlani lehetne, akkor mi a Grotta Palazzese éttermet ajánljuk az olaszországi Pugliában. A barlangból a tengerre.. .csodaszép, igaz?

bakancslista, csodaszep helyek

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top