Egy életed van
Szponzorált tartalom

Ha nincs egészség, az lesz az álom, hogy egészséges legyél

Sass Dani gasztroarccal beszélgettünk álmokról, célokról, bakancslistáról, egészségről.  

Vannak, akik csak hangoztatják, hogy mennyire fontos az egészség, és akadnak szép számmal olyanok is, akik sokat tesznek érte. Sass Dani az utóbbiak táborát erősíti.

Van bakancslistád?

Nekem 32 éve folyamatosan van bakancslistám. Gyerekkoromban is volt már, és nyilván a felnőtté válás fontos eleme, hogy a céljaimat kitűzzem, és kövessem. Szeretném hinni, hogy mindenkinek van bakancslistája, hiszen az visz minket előre, hogy igyekszünk megvalósítani azokat a vágyakat, amiket mi magunk fogalmaztunk meg. Az egyik legfontosabb álmom most, hogy eljussak New Yorkba, ahol életem második maratonját szeretném teljesíteni. Egyet már megcsináltam, akkor Marathonból futottam el Athénig. Ha minden jól megy, novemberben ezt az újabb célt is kihúzhatom a bakancslistámról.

Az elmúlt 2-3 évben milyen álmaid voltak? Teljesültek azóta?

2015-ben versenyeztem a Konyhafőnökben, és nem én nyertem. Ott, akkor elhatároztam, hogy mindent megteszek azért, hogy szerepelhessek még a képernyőn és megmutathassam, hogy kiemelkedem a mezőnyből. Így is lett: 2017-ben az Ide süss! című műsort vezettem Hajós Andrással, így ezzel ez az álmom is teljesült. Azt látom, hogy jó célokat tudok meghatározni, mert sokat kell ugyan küzdenem értük, de elérhetők és végig motivált tudok maradni. Olyan dolgot nem írtam a bakancslistámra soha, ami csak vágy maradhat. Én mindig aktívan tettem az álmaim megvalósulásáért.

 

affidea sass dani

Mi kell ahhoz, hogy megvalósuljanak az emberek álmai?

Szerintem a legnehezebb az, hogy folyamatosan motiváltnak kell lenni, aztán ha elérted egy álmod, tudj újra lelkesedni. Nem elég a vágyakat meghatározni, megfogalmazni, hanem baromi céltudatosnak kell maradni akkor is, ha még nem érted el, és akkor is, ha már elérted a vágyad. Soha nem álmodtam kacsalábon forgó palotákról, mindig csak olyat határoztam meg, amit becsületes, tisztességes küzdelemmel el tudok érni.

A futás is egy álomból lett szerelem?

15 kilóval voltam több, és kerestem egy mozgásformát, ahol a ráfordítandó idő nettója és bruttója közel azonos. Soha nem volt időm semmire, mindig sokat dolgoztam. A futás pedig épp olyan sport, ahol becsukom magam mögött az ajtót, és el is kezdődik a mozgás. Aztán a futás által a kilók leolvadtak és egyre jobban tetszettem magamnak. A távok is folyamatosan nőttek, 10 kilométer, aztán félmaraton, most pedig életem második maratonjára készülök.

Az egészség mennyire fontos az álmok eléréséhez?

Nagyon fontos. Ugyanis ha nem vagy egészséges, az lesz az álmod, hogy az legyél. Jó, ha az egészség a kiindulási alap és van lehetőségünk álmokat szövögetni. Én sokat teszek azért, hogy egészséges legyek testileg, lelkileg:  nem dohányzom, nem iszom, sportolok, szűrésekre járok, van bakancslistám, vannak céljaim.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top