Sosem késő
Szponzorált tartalom

Tökéletes kirándulóhelyek Magyarországon – idősebbeknek is

A feltöltődés egyik legjobb módja a kirándulás – legyen szó egynapos utazásokról vagy hosszabb kikapcsolódásról. Olyan úti célokat mutatunk, amelyeknek minden bakancslistán ott a helyük.

Nyíregyháza, Sóstó

Ha az ország egyik legizgalmasabb és legszebb állatkertjét keresed, jó helyen jársz. A Nyíregyházi Állatpark a sóstói üdülőövezetben található, ahol egyebek mellett strandfürdő és egy parkerdő is a vendégek kikapcsolódását szolgálja. A 30 hektáros területen elnyúló állatkert méltán került a legjobb hazaiak közé: több mint 500 faj több mint 5000 egyede él ott, igazi különlegességeket is bemutatva. Nyíregyházán a látogatók fehér tigrissel, komodói sárkánnyal, jegesmedvével, gorillával és tigriscápával is találkozhatnak. Az állatparknak van földalatti szintje, esőerdőháza és üvegfolyosói is, minden korosztály számára kínál értékes programokat. Azoknak, akik az állati kalandok után kellemes környezetben szeretnének megpihenni, tökéletes feltöltődést ad a park szomszédságában lévő Sóstói-tó, amelynek partján üldögélve kellemesen ejtőzhetünk, azt körbesétálva pedig az aktív pihenést kedvelők kapcsolódhatnak ki.

Aggtelek

Mostanában kicsit keveset hallunk az Aggteleki-cseppkőbarlangról, pedig az ország egyik legszebb természeti képződményét nem elég csak egyszer látni. Azoknak, akik már jártak ott, azért, azoknak pedig, akik még nem, azért érdemes a közeljövőben ellátogatni Aggtelekre. A változatos színű és formájú cseppköveket több teremben is megcsodálhatjuk: a Teknősbéka terem érdekes formájú alakzatai között kiterjesztett szárnyú sast és tátott szájú csukát is felfedezhetnek az élénk fantáziával megáldottak. A 13 aradi vértanúra az Oszlopok csarnokában emlékezhetünk, a Csontház teremben pedig medvecsontokat és emberi csontvázakat láthatnak a kirándulók. Sokakat az óriási Hangversenyterem atmoszférája nyűgöz le a legjobban, ahol fény- és hangjáték teszi még izgalmasabbá a barlanglátogatást.

időseknek kirándulóhelyek

Lillafüred

Lillafüred, az ország egyik legszebb ékköve nemcsak a gyönyörű Palotaszállója miatt hívogató, hanem természeti környezete is egyedülálló. A Bükkben fekvő település a Garadna és a Szinva völgyek találkozásánál, a Hámori-tó partján fekszik. Nem véletlenül tökéletes célpontja a romantikus találkozásoknak, a festői szépségű vidék idilli kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Palotaszálló épülete, annak függőkertje, a híres vízesés, a tó és a barlangok tökéletes feltöltődést kínálnak. A vállalkozó kedvűek vagy romantikára vágyók csónakázhatnak a Hámori-tavon, az aktív kikapcsolódást keresők számos varázslatos túraútvonal közül választhatnak. Akik szívesen kirándulnának a természetben, a kisvonatozást is választhatják. Az Anna-barlang és a Szent-István barlang is várja a látogatókat Lillafüreden. Magaslati, tiszta levegője kapcsán a település gyógyhelynek számít, így a kellemeset a hasznossal összekötve ideális célpont az év minden napján.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top