Egy életed van
Szponzorált tartalom

„Ha egészség nincsen, semmi sincs”

Iszak Esztit az álmairól és a bakancslistájáról kérdeztük.

Ahhoz, hogy az ember megvalósítsa az álmait, több dolog is szükséges. Iszak Eszti szerint fontos, hogy mindenkinek legyen bakancslistája, na meg az is elengedhetetlen, hogy tegyünk a céljainkért.

Van bakancslistád?

Utazási bakancslistám van, és a vállalkozásaimhoz kapcsolódó vágyak, amiket szeretnék megvalósítani. Utóbbiak közül a legtöbb nem publikus még. Egy második diploma megszerzése is a bakancslistám elején van, de ezt csak a távoli jövőben tervezem, még nem kezdtem el az egyetemet. A ruhamárkámat is szeretném tovább népszerűsíteni, nemrég indítottam, most van éppen egy éve. Az utazási álmaim kapcsán pedig hosszú a lista, Ausztrálián át Ázsiáig nagyon sok hely van a világon, ahol még nem jártam. Alapvetően nem szeretem a hideg helyeket, de Izlandra is szeretnék eljutni.

Miért fontos, hogy az embernek legyen bakancslistája?

Szerintem akinek van bakancslistája, annak vannak céljai is. Akiknek vannak céljaik, azok az emberek tudatosabban élik az életüket. Sokszor ugyan nagyon jó sodródni a hétköznapokkal, de a hosszú távú tervek nélkülözhetetlenek.

Az álmaid, amikre az elmúlt években vágytál, mennyire valósultak meg?

Többé-kevésbé megvalósultak az álmaim. De van, hogy lassabban haladok a projektjeimmel, mint ahogy azt terveztem. Nehéz egyedül menedzselni mindent például a ruhamárkám körül meg a terveim kapcsán, de azért szeretem ezt a helyzetet, mert teljes egészében én alakítom a dolgaimat, és így olyanná tehetem az életem, amit megálmodtam. Inkább az idővel vannak problémáim, nem a megvalósulással.

Mi kell ahhoz, hogy valaki megvalósítsa az álmait?

Kitartás mindenképpen kell. Tudni azt, hogy ha valami nem sikerül, nem szabad azonnal feladni. Akadályok mindig vannak és lesznek is, talán csak a legszerencsésebbek nem ütköznek beléjük. A többieknek pedig harcolniuk kell.  A legtöbbeknek – legyen szó vállalkozásról vagy magánéletről – meg kell dolgozniuk a sikerért. Persze a munka terén tehetség is kell ahhoz, hogy beteljesüljön a bakancslista, de a kitartást és a szerencsét is fontosnak tartom.

Affidea Iszak Eszter Eszti

Te mit teszel az álmaidért?

Én kitartó vagyok. Mindig is abban hittem, hogy ha kidobnak az ajtón, mássz vissza az ablakon. Modellként így is éltem. Nagyon szerettem volna a munkák kapcsán sokat utazni, ez is motivált. Volt, hogy visszautasítottak, volt, hogy el is kenődtem, de mindig visszaszálltam a lóra, és mentem tovább.

Szerinted az emberek miért nem mennek az álmaik után?

Erről sokat szoktunk beszélgetni a barátaimmal. Igazából többféle embertípus létezik. Akadnak, aki jól elvannak a hétköznapjaikban, és ezzel nincs is semmi baj. Aki viszont ambiciózusabb, abban feszültséget kelt, ha nem mehet az álmai után.

Mi nélkülözhetetlen az álmok megvalósulásához?

Szerintem az egészség az elsődleges. Hiszen ha egészség nincsen, semmi sincs. Akkor nem tud az ember az önmegvalósítás útjára lépni. Én azt látom, hogy a legtöbben azt gondolják, velük semmi sem történhet, és ez nem feltétlenül jó, mert sokkal jobb lenne, ha többet tennének az emberek a betegségek megelőzéséért. Az elmúlt években én is így élek: odafigyelek az étkezésre, a sport is nagyobb szerepet kap az életemben, és megelőző vizsgálatokra is eljárok. Fontos a testi és a lelki egészség, ez a kettő ugyanis kéz a kézben jár.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top