100 okom van rá
Szponzorált tartalom

Ez a 3 legfontosabb szűrővizsgálat 30 év felett

Neked mennyire fontos az egészséged? 30 év felett már másként látunk sok mindent, mint a húszas éveinkben, és 3x-en túl már a szervezeted is kiemelt figyelmet érdemel. Ez az a 3 szűrés, amit évente csináltass meg!

A megelőző szűrésekkel nemcsak a betegségeknek veheted elejét, hanem nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életvitelt is biztosíthatsz magadnak és családodnak egyaránt. Ezeket a szűréseket végeztesd el évente!

Nagylabor

Nagylabor: így rövidítik szakmai körökben a szervezetünk széleskörű áttekintését lehetővé tevő, komplex vér- és vizeletvizsgálat együttesét. A nagylabort minden évben érdemes elvégeztetned, mivel ahhoz, hogy pontos és átfogó képet kapj egészségi állapotodról a vér-és vizeletvizsgálat nélkülözhetetlen. A nagylabor során fontos információkat kaphatunk többek között a szervezetünkben zajló folyamatokról, a vércukor, a vérzsír és a húgysav szintjéről, valamint fontos szervrendszereink, így a máj és a vesék működéséről. Ha állandóan fáradtnak és kimerültnek érzed magad, ha gyakran fáj a fejed, fülzúgást, általános rossz közérzetet tapasztalsz, vagy a menstruációd kimarad, esetleg túl bő vérzést tapasztalsz, érdemes elsőként nagylabort csináltatnod. De akkor is szánj a vizsgálatra 15-20 percet az életedből, ha az említett tüneteket nem tapasztalod, mert a megelőzéssel értékes időt és sok fejfájást spórolhatsz meg magadnak.

Nőgyógyászati szűrés

Ha elmúltál 18 éves, akkor évente egyszer menj el egy átfogó nőgyógyászati kivizsgálásra is. Egy alapos kivizsgálás során tapintásos vizsgálattal, nagyítóval és ultrahanggal kiszűrhetik a korai rendellenességeket, így az esetleges miómák, ciszták, valamint a kismedence és a petefészek gyulladására is fény derülhet. A sok nőt érintő méhnyakrák szűrésén túl a HPV szűrése is óriási jelentőséggel bír, és az egész körülbelül csak 20 percet vesz igénybe.

Hasi ultrahang

A hasi ultrahang során a kismedencei és a hasüregi szerveket vizsgálják a húgyhólyagra, a méhedre, a petefészkekre, a májra, a hasnyálmirigyre, az epehólyagra, a vesékre, valamint a lépre koncentrálva. A vizsgálat kimutathatja a húgyúti, valamint az epe-és veseköveket, de a hasi fájdalmak oka és a szervek megnagyobbodásának hátterében álló gyulladásos és egyéb betegség is feltárható. A hasi ultrahangos vizsgálattal akár korai daganatos betegségek, vagy ezek áttétei, esetleg belső vérzések, valamint egyéb hasüregi folyadékok is kimutathatók.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top