Babapersely

10 felesleges dolog, amit minden friss szülő megvásárol

"Megvettem, de minek?!"

A játszótéren, a védőnőnél, a gyerekorvosnál a többi anyukával beszélgetve gyakran megosztjuk egymással a tapasztalatainkat. Sokszor az is szóba kerül, hogy a babavárás izgalma mennyi felesleges ruha, gyerekfelszerelés, bútor megvásárlásával járt, amit később megbántak! Ha eddig elkerültek ezek a történetek, de éppen babát vársz, akkor neked szól a cikkünk!

Az első gyermeküket váró kismamák gyakran beleesnek abba a hibába, hogy túl sok gyerekruhát vesznek meg. Az újszülöttek az első hónapban azonban nagyon gyorsan nőnek, ezért hidd el, felesleges betárazni a kisebb méretekből. Ráadásul remek gyerekruhákat találni minőségi turkálókban is, így akkor is spórolhatsz, ha költekezel.

Sokan már a terhesség elején őrült felhalmozásba kezdenek. Vannak, akik már a harmadik hónapban megvásárolják a legdrágább, legújabb mellszívót, pedig ez az az eszköz, amit felesleges előre beszerezni. Akkor vedd meg, ha a baba születése után szükséged lesz rá. Egyébként minek?

Eszik, alszik, kakál. Nincs mit szépíteni, a babák az első hónapokban így vannak a világgal, és ez a normális. Felesleges tehát hazahozni a legnagyobb plüsselefántot a játékboltból. Majd akkor vegyél játékot, ha a kicsi igényli a szórakozást, ráadásul egy műanyag palack rizsszemekkel a legjobb játék egy picinek, aki mindenre rácsodálkozik.

Olyan jól hangzik, hogy cumisüveg-sterilizáló. De mielőtt lehúzod a bankkártyádat a boltban, adunk egy tippet: nevezz ki egy lábost, amit semmi másra nem fogsz használni, csakis a cumi fertőtlenítésére, így nem kell magad két év múlva azon kapnod, hogy újabb tízezres eszköz porosodik a padláson.

A bölcső alapvetően praktikus bútor! Ezt kár kétségbe vonni, viszont ha nem tudunk kölcsönkérni, akkor direkt ne vegyünk, mert a baba túl rövid ideig tudja csak használni.

Ugye mennyit lehet spórolni egy-egy nélkülözhetetlennek vélt tárgyon? És ha fejben már számolni kezdtél, akkor azt is összeadhattad, hogy mennyi pénzt tudtál így félrerakni. A spórolt pénz pedig remek lehet arra az időre, ha a gyermeked 18 éves lesz. Pároddal együtt fektessétek a pénzt például Babakötvénybe, mely 1 forintos alapcímletű, tehát akár havi pár 100 vagy pár 1000 forintért is lehet ebből a kötvényből vásárolni. Részletek itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top