Baba

Gondozói etetik a Nyíregyházi Állatpark tüneményes fehéroroszlán-bébijét

Annyira cuki és annyira tüneményes, hogy képtelenség neki ellenállni. Így lehetnek ezzel a Nyíregyházi Állatpark munkatársai is, akik az utóbbi időben gondozzák a bámulatosan cuki fehéroroszlán-kölyköt. Édesanyja teje három hét után elapadt, ezért segítenek a gondozásban a szakemberek. Imádni való fotók, amelyeket mindenképpen látni kell.

A csöppnyi fehér oroszlánt eleinte édesanyja nevelte, de elapadt a teje a kölyök háromhetes korában. A kicsit így az állatpark egyik gondozójára, Herlicska Anikóra bízták, aki korábban két kis oroszlánt már sikeresen fölnevelt.

Az elmúlt két hétben eleinte naponta hétszer, mostanában pedig hatszor tápszerrel, mellette pedig csukamájolajjal, továbbá bélflórajavító készítménnyel táplálják a kis oroszlánt. A kölyök pedig szemmel láthatóan szépen fejlődik, súlya naponta 70-100 grammal gyarapodik, jelenleg 2,8 kilogrammos.

Gondozója csak az etetés időszakában érintkezik a máris világhírű fehéroroszlán-kölyökkel, hogy minél kevesebb emberi hatás érje. Jó hír, hogy szerdától már a látogatók is megcsodálhatják a Nyíregyházi Állatpark új kifutójában.

A szakemberek úgy tervezik, hamarosan szilárd ételt is kaphat a fehéroroszlán-kölyök, amelyre fokozatosan, két-három hét alatt szoktatják át.

A Nyíregyházi Állatparkban egyébként 2015 óta él együtt a fehéroroszlán-pár, melyeknek a közelmúltban született utóduk. Világos bézs bundájú kölyök abban az esetben születik, ha a szülőpár mindkét tagja rendelkezik azzal a ritka génnel, amely a fehér színeződést kiváltja. Éppen ezért is világszenzáció a kisoroszlán világrajövetele.

Nézd meg a cuki kis fehér oroszlánról készült fotókat

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top