nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Gondozói etetik a Nyíregyházi Állatpark tüneményes fehéroroszlán-bébijét

Gondozói etetik a Nyíregyházi Állatpark tüneményes fehéroroszlán-bébijét

Annyira cuki és annyira tüneményes, hogy képtelenség neki ellenállni. Így lehetnek ezzel a Nyíregyházi Állatpark munkatársai is, akik az utóbbi időben gondozzák a bámulatosan cuki fehéroroszlán-kölyköt. Édesanyja teje három hét után elapadt, ezért segítenek a gondozásban a szakemberek. Imádni való fotók, amelyeket mindenképpen látni kell.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A csöppnyi fehér oroszlánt eleinte édesanyja nevelte, de elapadt a teje a kölyök háromhetes korában. A kicsit így az állatpark egyik gondozójára, Herlicska Anikóra bízták, aki korábban két kis oroszlánt már sikeresen fölnevelt.

Az elmúlt két hétben eleinte naponta hétszer, mostanában pedig hatszor tápszerrel, mellette pedig csukamájolajjal, továbbá bélflórajavító készítménnyel táplálják a kis oroszlánt. A kölyök pedig szemmel láthatóan szépen fejlődik, súlya naponta 70-100 grammal gyarapodik, jelenleg 2,8 kilogrammos.

Gondozója csak az etetés időszakában érintkezik a máris világhírű fehéroroszlán-kölyökkel, hogy minél kevesebb emberi hatás érje. Jó hír, hogy szerdától már a látogatók is megcsodálhatják a Nyíregyházi Állatpark új kifutójában.

A szakemberek úgy tervezik, hamarosan szilárd ételt is kaphat a fehéroroszlán-kölyök, amelyre fokozatosan, két-három hét alatt szoktatják át.

A Nyíregyházi Állatparkban egyébként 2015 óta él együtt a fehéroroszlán-pár, melyeknek a közelmúltban született utóduk. Világos bézs bundájú kölyök abban az esetben születik, ha a szülőpár mindkét tagja rendelkezik azzal a ritka génnel, amely a fehér színeződést kiváltja. Éppen ezért is világszenzáció a kisoroszlán világrajövetele.

Nézd meg a cuki kis fehér oroszlánról készült fotókat

8 Fotó megtekintése

Imádni való a Nyíregyházi Állatpark csöppnyi fehér oroszlánja

Annyira, de annyira... (fotó: Balázs Attila - MTI)
Még több +
...megdögönyöznénk mi is. (Fotó: Balázs Attila - MTI)
Még több +
Édesanyjának elapadt a teje. Gondozói segítségének köszönhetően szépen gyarapodik a kis fehér oroszlán. (Fotó: Balázs Attila - MTI)
Még több +
És már kúszni is tud... (fotó: Balázs Attila - MTI)
Még több +
Vagy épp a plüss állatkájával játszik... (fotó: Balázs Attila - MTI)
Még több +
Vagy mint egy baba úgy alszik (fotó: Balázs Attila - MTI)
Még több +
Néha neki is szüksége van a hordozóra... (fotó: Balázs Attila - MTI)
Még több +
... meg egy kis büfiztetésre, ha túl sok tejet nyakalt volna be. (Fotó: Balázs Attila - MTI)
Még több +
Megosztás Facebookon