Baba

Játszani másképp is lehet (X)

Előfordul, hogy gyermeked csak összevissza dobál mindent ahelyett, hogy az elemeket összeépítené, és te azon gondolkodsz, mit csináltál rosszul? Aggodalomra semmi ok. A rombolás épp annyira fontos a gyermeked megfelelő fejlődéséhez, mint az építés. Ráadásul még jó móka is. A LEGO® DUPLO® kockák mindkét célnak tökéletesen megfelelnek.


A kisgyermekek kreatív felfedezők, akik sajátos módon tanulnak az őket körülvevő világról. Ahhoz, hogy rájöjjenek, mi hogyan működik, elkerülhetetlen egy kis rendetlenség! Akár tornyokat döntenek le, kockákat szednek szét vagy csak szétdobálják őket, ez a fajta játék is meglepően fontos a fejlődésük szempontjából. Ezekkel a tevékenységekkel is folyamatosan tapasztalatot gyűjtenek és tanulnak. A rombolás épp oly hasznos, mint az építés, ráadásul nagyon mókás is.

A gyerekek lépésről lépésre tanulnak meg egymással játszani, ezért fontos, hogy bevezesd őket a közös játékba, még ha ez azt is jelenti, hogy te építesz, ők pedig csak nézik, majd lerombolják. Mindeközben a legfontosabb, hogy együtt játszunk, ezzel is építve a köztünk lévő kapcsolatot.

Építs nagyszerű dolgokat gyermekeddel – aztán pedig romboljátok le, és kezdjétek elölről! A finommotorikus készségek játszva fejlődnek, ahogy szétszedjük az építményeket.

Egy torony ledöntése számos érzékszervet stimulál. „Milyen színes ez a torony! Milyen a tapintása ezeknek a kockáknak? Vajon milyen hangja lesz, ha ledöntöm?”

A tornyok ledöntésével a kicsik megtanulhatják, hogy a tetteiknek következménye van, amely befolyásolja a világot, így segítve őket a szociális kapcsolataik kialakításában a jövőben.

A közös játék kiindulópontja, hogy a tornyot, amit te felépítesz, ők lerombolják, újra és újra. Ez segíteni fog nekik, hogy másokkal játsszanak és kapcsolatba lépjenek.

A legkisebbek eleinte nehezebben tudnak 2 kockát összeépíteni, de ez teljesen normális, kell egy kis idő, amire megtanulják. A rombolás, szétszedés, kockák dobálása magabiztosságot ad nekik, hogy elinduljanak az építéshez vezető úton.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top