nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Az 5 legfurcsább névválasztási módszer

Az 5 legfurcsább névválasztási módszer

Volt, aki a facebookozókra, más egy kávézó vendégeire bízta a gyereke nevének kiválasztását, de akadt olyan is, aki az összes gyerekét Walternek nevezte el. Néhány őrült tipp tanácstalanoknak.
NLCafé
f Ajánlom

1. Idén nyáron egy amerikai pár egy kávézólánc vendégeitől kért segítséget, mivel nem tudták eldönteni, hogy születendő kisfiukat Logannek vagy Jacksonnak nevezzék-e. A helyi kávézó pultjára kihelyeztek egy bögrét, melybe bárki bedobhatta egy papírdarabon a szavazatát. Mintegy 1800 ember voksolt, és a Logan név kapta a legtöbb szavazatot, végül azonban a pár úgy döntött, hogy a gyerek mindkét nevet megkapja, így Logan Jacksonnak keresztelték.
Az 5 legfurcsább névválasztási módszer
2. Egy amerikai családban az akkor 9 éves fiúgyermekre bízták születendő húga keresztnevének kiválasztását. Mivel a kisfiú épp odáig volt egy Marilyn nevű iskolatársáért, ezért ezt a nevet választotta a húgának, a szülei pedig beleegyeztek.

3. 2011 őszén történt, hogy egy tanácstalan házaspár, Dave és Lindsey Meske létrehozott egy oldalt a Facebookon, ahol első körben bárki javasolhatott nevet születendő kislányuknak. A kört aztán leszűkítették négy lehetséges névre, melyekre aztán bárki szavazhatott. A baba végül a Madelyn nevet kapta.

4.  Egy brazil asszony, Erotides Brandão az első terhessége idején megegyezett a férjével, hogy születendő gyermekük a férfi után a Walter nevet kapja majd, függetlenül attól, hogy lány lesz vagy fiú. A házaspár elsőszülöttje kislány lett, így a meglehetősen egyedi Walterlúcia Maria keresztnevet adták neki. A házaspárnak vele együtt összesen tizenöt gyermeke született, kilenc lány és hat fiú. A családanya pedig úgy döntött, hogy a férje tiszteletére mindegyikük megkapja a Walter nevet.

A lányok esetében – ahogy az első gyermeküknél – a Waltert női nevekkel kötötték össze, és mindannyian megkapták második névnek a Mariát is, így lett a nevük Walterlívia Maria, Walterlênia Maria, Walterlônia Maria, Walterlácia Maria, Walterlúzia Maria Emília, Walterluana Maria, Walterangelina Maria és Waltersilvana Maria. A fiúk valamivel jobban jártak, nekik a mindenkinek kötelező Walter mellé egy-egy egyszerű fiúnevet választottak.

5. Bizarr nyereményjátékot hirdetett néhány hónapja a Belly Ballot nevű közösségi oldal: a nyertes szülők beleegyeznek, hogy vadidegen internetezők választhassanak nevet születendő gyermeküknek, amiért cserébe 5000 dollárt tehetnek zsebre. Szerencsére utóbb kiderült, hogy a játékot nem gondolták komolyan, csupán vicces átverésnek szánták.

+1 Egy ismerősünk úgy oldotta meg a névválasztást, hogy az előszobájukban kifüggesztettek egy táblát, amire bármelyik éppen náluk járó vendég írhatott névjavaslatokat, megjegyzéseket. A jelölések közül aztán a feleségével közösen választották ki a legjobbat. Így kapta meg a most féléves baba a Kornél nevet.

Megosztás Facebookon