Baba

A szervezet felkészítése a babatervezésre (x)

Úgy döntöttél, hogy készen állsz az anyaságra?

Ne várd meg, míg megfogan a baba, már most kezdj el gondoskodni magatokról. Ha most hozol okos életmódbeli döntéseket, az nem csak a fogamzás esélyét növeli, hanem abban is segíthet, hogy élvezd a terhességed, és a kisbabád a lehető legegészségesebben kezdje az életet!

Általánosságban véve mindig fontos az egészséges életmód betartása, a változatos és kiegyensúlyozott étrend követése ahhoz, hogy szervezeted megkapja a szükséges tápanyagokat.

Az egyik legfontosabb tápanyag, amely már a fogamzás előtt és a terhesség korai szakaszában is fontos, a folát, ezért javasolt az étrendet ezekben az időszakokban napi 400 µg folsavval/foláttal kiegészíteni.* Igaz, hogy a foláthoz (a folsav természetesen előforduló formája) élelmiszerekből is hozzájuthatsz, mégis ajánlott kiegészítésként napi 400 µg folsavat szedni. Ez a baba fejlődése miatt fontos és tudományos kutatások kifejezetten javasolják.

A kutatások bebizonyították, hogy az északi országokban a várandós nők D-vitamin szintje gyakran alacsony, különösen télen. Habár bizonyos ételek (például a tojás, húsok, olajos halak, tejtermékek) tartalmaznak D-vitamint, legnagyobb mennyisége a bőrünkben termelődik, amikor azt napfény éri. Ezért gondoskodnod kell róla, hogy még a fogamzás előtt és a terhesség alatt is megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz jusson a szervezeted.


Érdemes megfontolni egy speciális étrend-kiegészítő szedését, mint például a Femibion Babatervezés, ami D-vitamint, és nemcsak folsavat, hanem Metafolin®-t is tartalmaz (a Merck által fejlesztett és szabadalmaztatott folát forma), mely a folsavval ellentétben a szervezet számára közvetlenül hasznosítható – ez kiegészíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet, amivel támogatja szervezetedet az elkövetkező hónapokban.

* Az étrend kiegészítéseként szedett folsav növeli az anya folátszintjét. Az anya alacsony folátszintje a velőcső-záródási rendellenesség kialakulásának egyik kockázati tényezője a fejlődő magzatnál. Ezért ajánlott, hogy a nők kiegészítésként naponta legalább 400 µg folsavat szedjenek a fogamzás előtt legalább egy hónapig és utána még három hónapig. Ezenkívül más tényezők (például örökletes tényezők) is fokozhatják a velőcső-záródási rendellenesség kialakulásának kockázatát. Zinc kód: HUN-FEM-1711-0134   

 



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top