Baba

Ez történik a babával, ha terhesen tornázol

Csupa jót teszel a babádnak, ha terhesen is rendszeresen mozogsz.

Nem kell természetesen épp terhesen elkezdeni a súlyemelést versenyszerűen, és az sem jó ötlet, hogy hirtelen nulla mozgás után vágj neki a maratonnak. De egy új tanulmány szerint a terhesség alatti torna, könnyű edzés kifejezetten jót tesz a baba egészségének.

A Washington Állami Egyetemen végzett kutatás szerint, ha tornázol terhesség alatt, megvédheted a babát a gyermekkori elhízástól. Tekintve az elhízás következtében kialakuló betegségek sokaságát, ez nagyon fontos információ, aminek minél több leendő anyukához el kellene jutnia.

terhesség edzés tanulmány

Képünk illusztráció – Forrás: Pexels/freestocks.org

Mindegy, hogy a kismama küzd túlsúllyal, vagy vékony, mint a nádszál, a gyereknek jót tesz, ha terhesen sportol az anyukája.

„A kutatás alapján azt tanácsoljuk a nőknek – attól függetlenül, mekkora a súlyuk –, hogy rendszeresen végezzenek testmozgást a terhesség alatt, mert ez jó hatással lesz a születendő gyermek anyagcseréjére” – mondta el Jun Seok Son, a tanulmány vezetője.

Természetesen nemcsak a gyerekre, hanem a kismamára is jó hatással van a mozgás, több lesz tőle az energia, csökkenti a stresszt, jobban alszol tőle, és úgy általában sokkal jobb lesz a közérzeted. Azért mielőtt nekiállnál ugrabugrálni terhesen, mindenképpen kérdezd meg a nőgyógyászodat, milyen mozgást javasol az állapotodban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top