Baba

Elolvadsz a Debrecenben született zsiráfbébitől – tüneményes fotók

A zsiráfcsikó Európa egyik legjobb génállományú zsiráfpárjától született.

Ismét zsiráf született a debreceni állatkertben: az 50 kilogramm súlyú, 175 centiméter magas, jó étvágyú, életerős kis bika február utolsó napján jött a világra – közölte az állatkert igazgatója.

Nagy Gergely Sándor emlékeztetett: 2017 nyarán született Debrecenben az ország első recészsiráf-bébije, Jabari, akit most testvérrel örvendeztetett meg az állatkert zsiráfpárja, Emma és Szilveszter. A debreceni szülőpár Európa egyik legjobb génállományú zsiráfpárja.

A debreceni állatkert két és fél hetes recészsiráf-csikója a sajtóbemutató napján, 2019. március 20-án (MTI/Czeglédi Zsolt)

A zsiráfbébi megszületésével 163-ra nőtt Európában a recés zsiráfok száma, az állatokat 55 állatkertben gondozzák a kontinensen.

A kis bika gondozását állatápolók végzik, a bemutató sajtótájékoztató idején cumisüvegből másodpercek alatt ivott meg hat deciliter 4,2 zsírtartalmú szürkemarha-tejet.

A debreceni állatkert két és fél hetes recészsiráf-csikója gondozójával (MTI/Czeglédi Zsolt)

A recés zsiráf a zsiráfok egyik legritkább alfaja, amely Szomália, Etiópia és Kenya területén fordul elő, és szerepel a kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

A debreceni állatkert két és fél hetes recészsiráf-csikója anyja, Emma mellett (MTI/Czeglédi Zsolt)

Magyarországon csak Debrecenben láthatóak recés zsiráfok, amelyek az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top