Baba

Szuper helyes muflonbárányok születtek Budakeszin

A Budakeszi Vadaspark legújabb büszkeségei a hónap elején születtek, bohókás vigyorukkal és szívmelengető tekintetükkel mindenkit levesznek a lábáról. Videó.

Bársonyos bundájú muflonbárányok születtek a Budakeszi Vadasparkban – írja közleményében a vadaspark. Az öt kis jövevény a hónap elején született, bohókás vigyorukkal és szívmelengető tekintetükkel mindenkit levesznek a lábáról.

Fotók: Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark

Az újszülöttek az anyai gondoskodásnak, a gondozói felügyeletnek, valamint a jó időnek köszönhetően napról napra erősebbek, fürgébbek és önállóbbak. Mivel a muflonok kitűnő egyensúlyérzékkel rendelkeznek, nem csoda, hogy a bárányok már fél órával születésük után lábra álltak, és követték az anyjukat.

A kis jövevények szinte azonnal beilleszkedtek a nyájba: már nemcsak az anyajuhok, hanem a kos és a közösség idősebb tagjainak védelmét is élvezik, akik jellegzetes „füttyentéssel” figyelmeztetik az apróságokat a veszélyre. A muflonbárányok a következő két hónapban kizárólag anyatejjel táplálkoznak majd, és csak nyár közepén térnek át a felnőttek rostban gazdag, növényi táplálékára.

A Budakeszi Vadasparkban már negyven éve tartják hazánk egyetlen vadjuhféléjét, így a muflon a park egyik legrégebben megtekinthető állatfaja. A muflonok eredetileg Korzika sziklás szigetéről származnak. Elsősorban hegyvidékeken, illetve magashegységekben találkozhatunk velük, de elszórt populációik az Alföld egyes részein is előfordulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top