Baba

„Az orvosok azt mondták, nem lehet gyerekem, mégis szültem egy babát”

Brooke Wilsonnak azt mondták az orvosok, hogy nem lehet gyereke, aztán meglepetésként mégis pozitív lett a terhesteszt.

„Amikor 19 éves voltam, azt mondták az ország legmenőbb nőgyógyászai, hogy soha nem lehet gyerekem. Ha pedig mégis valahogy teherbe esnék, nem tudnám kihordani a babát a méhem miatt.

24 éves voltam, amikor furcsa dolgokat kezdtem észrevenni magamon. Fura fájások jöttek-mentek a testemben. Barackot akartam enni, pedig allergiás vagyok rá. Hangulatingadozásaim voltak, ami egyáltalán nem jellemző rám. Úgyhogy vettem egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Vettem még hat tesztet, mind pozitív lett.”

Brooke ekkor a testvéréhez fordult tanácsért, aki az egészségügyben dolgozik, hogy szerinte lehet-e ilyen sok hamis pozitív tesztet csinálni. Mivel nemleges volt a válasz, ezért Brooke elment az orvoshoz, aki megállapította, hogy hathetes terhes.

Pár hét pánik után már kezdtem felfogni, hogy tényleg egy kis élet növekszik bennem. De rettegtem, hogy elveszítem a magzatot, hiszen azt mondták az orvosok fiatalkoromban, hogy nem tudnék kihordani egy babát.

Ám úgy tűnik, a babát nem érdekelték a legjobb orvosok próféciái, inkább egészségesen fejlődött Brooke méhében, ő pedig ahogy nőtt a hasa, úgy nyugodott meg egyre jobban.

terhesség szülés orvos

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Janko Ferlič

„Amikor kiderült, hogy kislányt várok, elkezdtem gondolkodni a neveken. Az én lehetetlen babámnak találtam egy erős és kifejező nevet: Juniper. A juniper egy növény (magyarul: boróka – a szerk.), 50 faja van, és bármilyen éghajlaton, bármilyen környezetben megél. Épp megfelelő név az én babámnak, akire azt mondták, hogy nem élhetne a méhemben az orvostudomány szerint.”

Brooke sokat küzdött lelkileg a terhesség alatt azzal, amit az orvosok mondtak neki 19 éves korában, de végül a babája minden orvosi vélemény ellenére is megszületett egészségesen.

„Az anyukám születésnapján született meg a kislányom császármetszéssel, minden komplikáció nélkül. Néztem a csokibarna szemeit, fogtam a picike kezét, és tudtam, hogy reményből és örömből született.”

Brooke kislánya már hétéves, enyhe autista, okos, szép és imád beszélni. Tudja, hogy a születése egy csoda, és hogy a nevét az életerő ünnepléseként kapta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top