Baba

„Mélyebben beleszerettem a feleségembe, amikor próbálkoztunk a babával”

Cody Haines ma már egy gyönyörű kislány apukája, ám a teherbeesés viszontagságai közben sokat tanult a feleségéről, a házasságáról és önmagáról.

Cody és a felesége már házasság előtt is sokat beszélgettek a gyerekvállalásról, tervezgették, hány gyerekük legyen és hogy vajon milyenek lesznek majd, ha felnőnek. Azt viszont sosem gondolták át, hogy a kapcsolatuk hogyan fog megváltozni a gyerekszületéstől. Az apa már a próbálkozás közben fontos tanulságokat vont le ezzel kapcsolatban.

1. Megtanultam értékelni a közös időt a feleségemmel

Nagyon könnyű elmerülni a babalázban, és elfelejteni, hogy közben gondoskodjunk a párkapcsolatunkról is ebben a próbálkozós időszakban. Ekkor ébredtünk rá a feleségemmel, hogy soha többé nem lesz már olyan a házasságunk, mint régen. Nem lesz többé olyan, hogy mi ketten felfedezzük a világot, helyette egy teljesen új kaland vár ránk: a családunk gondozása.

2. Közelebb hozott minket egymáshoz

Miközben a feleségem próbált teherbe esni, és teltek a hónapok, sokkal közelebb kerültünk egymáshoz. Egyre inkább a jövőbeli anyát láttam a feleségemben, amitől rettenetesen boldog voltam. Már nemcsak az a gyönyörű nő volt, akit feleségül vettem, hanem az a fantasztikus nő, akivel egy életre szóló feladatot vállalunk közösen.

gyerekvállalás terhesség apa

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/S A R A H ✗ S H A R P

3. Máshogy kezdtem értékelni a feleségemet

Más szemszögből, sokkal mélyebben szeretem azóta a feleségemet. Ahogy végigkísértem az úton, láttam, hogy hajlandó elviselni a reggeli rosszulléteket, feláldozza a szokásait és napi rutinját azért, hogy gondoskodjon a benne növekvő életről, a mi babánkról, majd ahogy átéli a fájdalmat a szülés közben. Sokkal erősebb a feleségem, mint gondoltam volna, és amikor ezt észrevettem, a szívem az ötszázszorosára nőtt.

Az apa hozzáteszi azért azt is, hogy ez az időszak, amíg próbálkoztak a babával, érzelmi hullámvasút volt, tele izgalommal és csalódással. De minden pillanat megérte, mert ez is kellett ahhoz, hogy még mélyebben beleszeressen a feleségébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top