Baba

5 szokás, amivel a totyogók őrületbe kergetik a szüleiket

A totyogók csodálatosak és imádni valók természetesen, már amikor épp nem hullik ki az összes hajunk tőlük.

A totyogó átmenet a baba és a kisgyerek között, még nem érti a körülötte lévő világot, de már olyan önálló akar lenni, hogy szülő legyen a talpán, ha meg akarja állítani. Érzelmi hullámvasút, dührohamok, hisztériázások, kiszámíthatatlan reakciók: mind a totyogó életének részei. Cuki és idegesítő egyszerre. Apukák írták le őszintén, mivel kergeti őket őrületbe a saját totyogójuk.

Ahogy az időt értelmezi

„Leírok egy jellemző jelenetet:

    • Anya, anya, anya.
    • Anyát szeretnéd?
    • Igen.
    • Rendben, két perc múlva itt lesz. Tudsz várni két percet?
    • Igen.

Négy perc eltelik, sírás beindul. Tudom, hogy nem igazán érti még az idő múlását, de abban a pillanatban azért elég frusztráló. Utólag pedig imádni való.” – Kevin M.

Ahogy mindenhol káosz marad utána

„Jelen pillanatban a nappalink úgy néz ki, mintha egy házi készítésű, ruhákkal és játékokkal töltött bomba robbant volna fel a közepén.” – George L.

totyogó szülők szokások

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Jelleke Vanooteghem

Az étel sosem marad a tányéron

„A heti nagybevásárlásnál pontosan tudom, hogy a vásárolt ételek nagy része a földön fog kikötni. Vagy szétkenődik a párnákon. Vagy a kanapé mögé lesz tömködve. Főleg a kekszek, azokból valahogy mindenhova jut.” – Jason C.

Az irracionális viták

„Ha rá akarom venni valamire a fiamat, az olyan, mintha tárgyalnom kellene terroristákkal, akik nem beszélik a nyelvünket. Persze nincs abban a korban, hogy vitatkozni tudjon, de akkor is.” – Franklin C.

Amikor felébred hajnali 2-kor, és nem alszik vissza

„Többször volt olyan egy időben, hogy éjjel megjelent a fiam az ágyunknál, mert szerinte hajnali kettőkor már reggel volt. Egy órán keresztül győzködtem, hogy éjszaka van, aztán feladtam, és inkább csináltam neki reggelit.” – Brian S.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top