Baba

Császármetszést végeztek a nőn, pedig nem is volt terhes

A 48 éves nő autóbalesetet szenvedett, az őt ellátó orvosok pedig azt hitték, 8 hónapos terhes.

A 48 éves Adele Barbour tavaly január 17-én szenvedett autóbalesetet Nettleham közelében. A roncsból még kiemelték, és kórházba szállították, ám szívrohamot kapott, és meghalt. Az orvosok sürgősségi császármetszést végeztek rajta, mivel a hasa méretéből arra következtettek, hogy 8 hónapos terhes lehet. A nő azonban nem volt várandós.

Adele-t még 1975-ben nyitott gerinccel műtötték, ennek következtében állt ki a hasa. Mindemellett 2016 óta krónikus leukémiával küzdött.

Adele Barbour (Facebook)

A balesetnek tanúja volt Nicola Ware, egy mentős, aki épp a munkahelyére tartott. Az ütközést látva azonnal megállt, és a nő autójához rohant segíteni. Adele ekkor még eszméleténél volt, és hátfájásra panaszkodott. Azt azonban, hogy terhes lenne, nem említette, illetve a férfiben sem merült fel ilyesmi.

Ware ezek után a karambolban érintett másik autóhoz ment, illetve a munkahelyére is betelefonált, és tájékoztatta őket a helyzetről. Közölték, hogy időbe telik, mire a mentők kiérnek a helyszínre. Adele közben elveszítette az eszméletét.

Hamarosan megérkeztek azonban a tűzoltók, Ware pedig arra kérte őket, hogy mielőbb szedjék ki a nőt a roncsból. Adele addigra szívrohamot kapott.

Nem sokkal később több mentőcsapat is a helyszínre ért. Úgy ítélték meg, előfordulhat, hogy a nő terhes, ezért már az újraélesztésénél is ennek megfelelő elővigyázatossággal jártak el.

Instabil állapota, illetve az ismétlődő szívrohamok miatt az asszonyt a Lincoln megyei kórházba szállították. Út közben már jelezték nekik is, hogy 8 hónapos terhes lehet.

A mentőszolgálat munkatársa, Sam Smith szerint a mentősök nem tudtak volna többet tenni a nőért, mint amennyit tettek.

Az ügyben még nem zárult le a vizsgálat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top