nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Baba
Anyák őszintén: „Sokkot kaptam a szülés után”

Anyák őszintén: „Sokkot kaptam a szülés után”

Nem elég, hogy a szülés alaposan igénybe veszi a testet és lelket, még utána sincs nyugtunk, mindenféle bizarr jelenséggel kell megküzdenünk.
Kun Gabi
Kun Gabi
f Ajánlom

Szülés után leginkább olyan érzése van az embernek, mintha darabjaira esne szét pillanatokon belül. Sok anyuka nincs lélekben felkészülve arra, mi történik a testével, miután kibújt a baba. A következő anyák őszintén beszéltek róla, milyen sokk érte őket az első napokban, hetekben.

„Már 14 nap eltelt a szülés óta, de még mindig hőhullámok jönnek-mennek, és szörnyű testszagom van. Sajnálom azokat, akiknek ezt tűrniük kell mellettem.” – Kim C.

„Konkrétan sokkot kaptam szülés után, annyira feldagadt a bokám és a térdem, azt hittem, komoly bajom van. Tisztára elefántlábaim lettek, csak a nővérke tudott megnyugtatni, hogy ez normális jelenség.” – Katharine H.

„A császármetszés után szörnyű szélgörcseim lettek… a kulcscsontomnál. Soha nem tapasztaltam még ilyet azelőtt. Hogy lehet szélgörcs a kulcscsontnál?” – Lauren H.

„Miért nem szólt nekem senki, hogy a szülés utáni méhösszehúzódás olyan érzés, mintha még egy gyereket meg kellene szülnöm?” – Rachel P.

szülés után regenrálódás

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash/Irina Murza

„Császárom volt, ami után két nappal haza is engedtek. Otthon valószínűleg megerőltettem magam, amitől szétnyílt a sebem. Miután összevarrták, két hétig mindennap mennem kellett kontrollra. Hát, nem így képzeltem az anyaságom első heteit.” – Rebecca W.

„Éjszakai izzadás! Két pizsamát kellett tartanom magam mellett, hogy át tudjak öltözni éjnek évadján. Azon is meglepődtem, hogy a szoptatás mennyire éhessé tesz, muszáj volt közben ennem valamit, vagy rosszul lettem.” – Kim M.

„Annyira bevizesedtem szülés után, hogy ugyanannyi kilóval mentem haza a babával, mint amennyivel bementem 9 hónapos terhesen.” – Lynne D.

„Két hétig csak bikinifelsőben tudtam zuhanyozni, annyira feláztak a mellbimbóim a szoptatástól, hogy azt sem bírtam elviselni, hogy víz hozzájuk érjen.” – Meghan T.

„A szülés utáni harmadik napon a mellbimbóim már véreztek, berepedeztek. A fél világ megcsodálhatta a melleimet, mert nem bírtam máshogy elviselni őket, csak ruhán kívül, úgyhogy aki a kórterem felé járt, az mind élvezhette a látványt.” – Rachel P.

Megosztás Facebookon