Baba

3 tipp lányos szülőknek a szobatisztasághoz

A szobatisztaság témakörében az általános tanácsok persze ugyanazok fiúknál és lányoknál, de vannak olyan területek, amikre a lányos szülőknek jobban oda kell figyelniük.

A lányok általában kicsivel hamarabb szoknak le a pelenkáról, mint a fiúk, és meg kell tanulniuk, hogyan kell kitörölni a feneküket helyesen. Dr. Beatrice Tauber Prior klinikai szakpszichológus szerint a következő három dolog a legfontosabb a lányok szobatisztaságra nevelése során:

1. Lábak alátámasztása

Szerezz be egy fellépőt, hogy egyrészt ne lógjon le a gyerek lába a vécéről, mert az nem annyira kényelmes, másrészt pedig azért, mert a megemelt lábak helyes irányba állítják a medencéjét, nem tud annyira hátradőlni, hogy kipisiljen a vécéből.

https://www.fatherly.com/parenting/potty-training-girls/

Ennél magasabb fellépőre van szükség (Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia)

2. Elölről hátra törlés

A lányoknál fontos, hogy megtanulják, hogy sosem a hüvelyük felé – azaz hátulról előre – törlik a feneküket, hanem fordítva, mert különben csúnya fertőzést is kaphatnak. És persze a pisit is a hüvelytől távolodva kell törölni ugyanezért.

3. Példából tanul

Ne zárd be a vécé ajtaját, ha pisilsz, mert ebből kap rá a szobatisztaságra a leginkább. A kis 2 évesek úgyis mindent látni és tudni akarnak, nem lehet levakarni őket anyáról még egy pisilés erejéig sem, és ebben az esetben még jó is, ha látja, hogyan csinálják ezt a felnőtt nők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top