Baba

Fegyveres családi fotóval támadja a Gillette új reklámfilmjét egy apuka

A háromgyerekes apuka köszöni, nem kér a Gillette életvezetési tanácsaiból, és inkább a „toxikus maszkulinitás” útján neveli a gyerekeit.

Elég sokat elmond a világról, hogy a Gillette legújabb, forradalmi reklámfilmje, amely igyekszik leszámolni a káros férfisztereotípiákkal, 540 ezer like-ot és 1 millió dislike-ot váltott ki. Ebből sajnos az rajzolódik ki, hogy a férfiak többsége nagyon nem akar azonosulni, azzal az – egyébként teljesen normális – férfiképpel, akivel a Gillette reklámjában találkozunk. Azaz egy olyasvalakivel, aki magától értetődő módon lép fel a szexuális zaklatás, az iskolai szekálás és az erőszak minden formája ellen.

A „legszebb” példája ennek egy Graham Allen nevű férfi (vagy mondjuk inkább: „férfi”?) Facebookra feltöltött fotója, amelyen egy virágmező közepén pózol három gyermekével, teljesen felfegyverkezve. Pontosítunk: a fiúk kezében puska, pisztoly, a kislány pedig középen mosolyog.

„Gyakoroljuk a toxikus maszkulinitást. Hé, Gillette, valami gond van ezzel? Úgy nevelem a gyerekeimet, ahogy én jónak látom, kösz a tanácsot…” – írta Allen a fotóhoz, és ez a képaláírás hogy, hogy nem, pont abban a hangnemben cseng, amitől egy jóérzésű embernek a szőr is feláll a hátán. A kép 104 ezer lájknál tart. 

yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top