Baba

Mindennap ötkor kel a 3 éves kisfiú, hogy saolin mester lehessen

A „Kicsi Kő” becenévre hallgató gyerek már jó egy éve tanul egy kínai saolin templomban. A róla készült fotók és videók az egész világot bejárták.

Több mint 180 ezer követője van a közösségi médiában Qinek, egy hároméves kínai kisfiúnak, aki már több mint egy éve tanul harcművészetet Henan tartomány egyik saolin kolostorában – írja a Lad Bible.

A „Kicsi Kő” becenévre hallgató fiú mindennap hajnali ötkor kel, és együtt edz a szerzetesekkel. Kis kora ellenére napi öt órát gyakorol – hogy beteljesíthesse az álmát, és kungfumester lehessen belőle.

A Kicsi Kőről készült videókat mestere, Abbot Yanbo töltötte fel az internetre. Yanbo azt mondja, a fiút az első hetekben nagyon megviselte a kemény és puritán élet. „De nagyjából egy hónap alatt megszokta a szigorú edzéseket, és nagyon okos, szorgalmas diáknak bizonyult.”

„Kicsi Kő néha még is elpityeredik, ha eszébe jut az édesanyja, de megtanulta, hogy le kell törölnie a könnyeit, és folytatnia kell az edzést” – tette hozzá a mester.

Fotó: kuaishou WX984588744

Yanbo elmondta, hogy Qi, aki osztályának legfiatalabb diákja, csak kéthavonta láthatja a családját. Ahogy az a róla készült videókból is kiderül, nagyon tehetséges, az edző szerint veleszületett érzéke van a harcművészetekhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top