Baba

HM: nem zár be, de nem is fogad csecsemőket a Honvédkórház koraszülöttcentruma

A szavakon lovagol a Honvédelmi Minisztérium, amely közleményben tudatta, hogy attól, hogy nem fogadja a veszélyeztetett kismamákat és a koraszülött csecsemőket a Honvédkórház koraszülöttcentruma, még nem zár be az osztály.

Nagyon vigyáz arra a Honvédelmi Minisztérium, hogy ne írja le azt, hogy bezár a Honvédkórház perinatális intenzív centruma (PIC). Ezzel kapcsolatban közleményt is kiadtak, amelyben azt írják, hogy „kapacitáshiány miatt – az illetékes tárcával folyamatosan egyeztetve – a PIC előreláthatóan december 16-ától rövid időre, átmenetileg elsődlegesen a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház azonos profilú osztályaira, intézményekbe irányítja a veszélyeztetett kismamákat és a koraszülött csecsemőket.”

MTI Fotó: Mohai Balázs

A kapacitáshiány azt jelenti, hogy nincs elég szakorvos az ország egyik legjobb koraszülöttcentrumában, ahonnan egy év alatt hét szakorvos távozott, felmondásuk okai közé sorolták a megbecsültség hiányát és az alacsony fizetést is.

Az pedig, hogy átirányítják a koraszülött kismamákat és a veszélyeztetett kismamákat a Honvédkórházból más kórházakba, a HM szerint nem jelenti az osztály bezárását, mert a „biztonságos ellátás folyamatos”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top