Baba

Megszólalt az apa, aki az autóban segítette világra a gyerekét

Próbált rendőri felvezetést kérni, mert beragadtak a dugóban. Ez nem sikerült, de nem esett pánikba, a mentők telefonos segítségével levezette a szülést.

Egy édesanya az autóban szülte meg a babáját a reggeli csúcsforgalomban Budapest határában, az autópályán. Mint arról beszámoltunk, a szülést az apa vezette le, mert nem értek be a kórházba. Dénes, az édesapa most a Borsnak mesélt a nem mindennapi esetről.

A dugóban a törökbálinti család hiába igyekezett a kórházba, a baba úgy döntött, nem vár tovább, és az M1-M7-es autópálya közös szakaszán szeretne világra jönni. 

Az apa megpróbált rendőri felvezetést kérni a 112-től, de nem járt sikerrel. Később leszólított egy rendőrségi teherautót is, hogy indítsák be a szirénát, hiszen szül az asszony mellette, de a sofőr azt mondta, nincs hozzá jogosultsága.

Torlódás az M1-es és az M7-es autópálya közös bevezető szakaszán. Illusztráció (MTI Fotó: Czimbal Gyula)

Egy ideig mentek még a kocsival, aztán egy ponton már nem lehetett haladni tovább: felesége szólt, hogy azonnal álljanak meg, mert kint van a baba feje. Az akkor még kétgyerekes apa nem esett kétségbe:

Gyorsan megálltam, hívtam újra a 112-t, ők kapcsolták a mentőket. Egy úriember kezdte mondani, mit csináljak, de akkor már a feleségem kvázi térdelt az első ülésen. Úgy szülte meg a kicsit. Ez a szituáció még a diszpécsernek is új volt. Azt tanácsolta, segítsem a hátsó ülésre az anyát, de mondtam neki, hogy esélyem sincs

A kis Gergő végül ott született meg az anyósülésen. Az apa meghatódva mesélte, hogy a baba pont úgy jött világra, hogy az arcával felé nézett. „Gyönyörű, megható látvány volt” – mondta.

Dénes szerint szerencséjük volt, mert tiszta, egyszerű szülés volt. Ez a feleségének is köszönhető, mert nagyon felkészült. Még arra is gondolt, hogy indulás előtt férje lepedővel, törölközővel letakarja az ülést, így a kocsiban egyetlen folt sem látszik.

Az eset azonban nem csak a családnak volt emlékezetes. Még a mentésirányító – aki telefonon keresztül segített a szülésben – sem volt ilyen helyzetben, de nagy segítséget nyújtott Gergő világrajövetelében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top