Baba

Sörétest adott az újszülött baba kezébe a fotós

Nem kellett volna. Amióta megosztotta a képet, felháborodott hozzászólások százait kapja a Facebook-oldalán.

Egy Shelbyville-i fotós azzal szerette volna karácsonyi hangulatba hozni a követőit a Facebookon, hogy egy újszülött kisfiú főszereplésével felelevenített a Karácsonyi történet című klasszikus mozi egyik jelenetét. Amy Haehl rózsaszín babajelmezt és szemüveget adott a babára, lefektette egy kis kanapéra – és egy apró sörétes puskát adott a kezébe – írja a Yahoo Lifestlyle.

Hiba volt, mert amióta megosztotta a képet, sorra kapja a felháborodott kommenteket a közösségi oldalon.

Fotó: Amy Haehl

„Ralphie imádta a rózsaszín nyuszijelmezt, amit készítettem neki! – írta a kép alá a fotós. – Szeretnék mindenki megnyugtatni, hogy a puska fából van, nem lőtte ki a szemét fotózás közben.”

Valódi fegyver vagy sem, Haehl követőinek egy része nagyon felháborodott a képen. „Azonnal töröllek az ismerőseim közül. Senki sem lehet olyan elvetemült, hogy fegyverrel a kezében fényképezzen le egy gyereket! Nagy kár, mert egyébként nagyon tehetséges vagy. Nézz magadba!” – írta egyikük.

„Elképesztően ízléstelen. Nem gondoltál bele, mit éreznek majd azok a szülők, akiknek Newtonban megölték a gyerekeit, ha meglátják ezt a fotót? A fegyverek sosem »aranyosak«, még akkor sem, ha kellékként használod őket. Undorító. Ez a fegyvermánia szégyen az országunkra nézve” – írta egy másikuk.

Haehl nem számított a kritikákra, mint mondta, azért készítette a képet, hogy „mosolyt csaljon az emberek arcára”. „Tudtam, hogy lehetnek olyanok, akik felháborodnak majd a fényképen. Több kommentelő is azt írta, hogy ezzel a fegyveres erőszakot támogatom, de biztosíthatom őket, nem ez volt a célom, ahogy az sem, hogy tiszteletlen legyek az áldozatokkal” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top