Baba

Szülés után adj magadnak időt, ha fogyni akarsz

Látjuk a tükörben, hogy megváltozott a testünk, maradt rajtunk pár kiló esetleg szülés után, és azonnal bele akarjuk vetni magunkat a fogyókúrába. Nem jól tesszük.

Sannah Monson anya és táplálkozási szakértő egyben, így abszolút tisztában van azzal, hogy milyen sürgető tud lenni az érzés, hogy vissza akarjuk kapni a testünket, de közben azt is tudja, hogy ezt hogyan érhetjük el hatékonyan. Nem úgy, hogy azonnal szülés után fogyókúrázni kezdünk.

A szakértő a következő pontokat írta le, amiről szerinte minden fogyni vágyó friss anyukának tudnia kellene.

1. Inkább aludj edzés helyett!

Főleg akkor, ha még csak pár hét telt el a szülés óta, nem kell magadat még gyötörni. Az alvás segít a súlyvesztésben is. A tested nagy stressznek volt kitéve szülés közben, ha ezt még megfejeled kemény edzéssel, azzal csak növeled a stresszhormonszintet, ami bizony a hízást támogatja.

szülés után fogyás

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

2. Több olyan ételt egyél, amit kívánsz!

A tested próbál felépülni szülés után, miközben ételt termel a babádnak is. A tápanyagszükséglete magasabb emiatt, mint terhesség közben, ezért nem szabad megtagadni tőle az ételt. Hallgass arra, mit kíván, és készítsd el egészséges hozzávalókból, nem kell folyton salátalevelet rágcsálni a fogyáshoz.

3. Legyél türelmes magaddal!

Nyilván ez a legnehezebb, senki sem akar türelmesnek lenni, amikor fogyásról van szó. De azért emlékeztesd magad, hogy a testednek szüksége van időre ahhoz, hogy rendesen regenerálódjon a szülés után, nem véletlenül mondják a szakértők, hogy egy év is kellhet hozzá, hogy helyreálljon a szervezetünk rendje. Ne a fogyást siettesd, hanem inkább tudatosan állítsd össze az étrendedet, hogy te és a baba is minden szükséges tápanyaghoz hozzájussatok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top