Baba

Lenyelt egy gombelemet egy másfél éves zalai kislány

A gombelem az egyik legveszélyesebb tárgy, amit gyerek lenyelhet, mert ha kioldódik belőle a mérgező anyag, halált is okozhat.

Lenyelt egy gombelemet egy másfél év körüli kislány a Zala megyei Pacsán. Óriási szerencse, hogy az anyja időben észrevette – számolt be a Tények.

A kislánnyal azonnal rohantak a kórházba, a gyereket rögtön megműtötték. Életveszélyben volt, mivel a gyomorsav már elkezdte szétmarni az elemet.

A pacsai anya azt is megosztotta, hogy korábban egy másik szülő bejegyzését olvasta, akinek egy ugyanilyen baleset következtében meghalt a gyereke. Innen tudta, hogy azonnal kórházba kell vinni a kislányt. A szülő szerint a gyerek azóta jól van, ugyanúgy mosolyog és játszik, mint előtte.

Egy gyerekorvos szerint a gombelem az egyik legveszélyesebb tárgy, amit gyerek lenyelhet, mert ha kioldódik belőle a mérgező anyag, az halált is okozhat.

Szintén nagyon veszélyes, ha valamilyen éles tárgyat nyel le a gyerek, mert felsértheti valamelyik belső szervét. Ilyen esetben is azonnal kórházba kell vinni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top