Baba

Ezt vidd ajándékba, ha babalátogatóba mész

Nem, a babának még nincs szüksége plüssállatokra, és a rugdalózókat is hagyd inkább a polcon. Segítünk, mit érdemes vinni ajándékba, ha babalátogatóba mész.

Amikor először látogatod meg a friss anyukát és újszülött babáját, akkor illik ajándékot vinni. De a jószándékból elkövetett óriásplüssöknek nem minden anyuka örül, ha már pénzt költesz, add ki olyan dolgokra, amikre tényleg szükségük van.

1. Pelenka

A pelenka mérhetetlen mennyiségben fogy. A legegyszerűbb az, ha rákérdezel, milyen méret kell a babának, de ha meglepetést akarsz szerezni, akkor véletlenül sem szabad újszülöttméretet venni. Inkább nagyobb legyen az ajándék pelenka, majd belenő a baba.

2. Fogzást könnyítő eszközök

A fogzás hamarabb eljön, mint gondolnád, és bizony a szülők minden eszközt be akarnak majd vetni, hogy csillapítsák a baba fájdalmát. Vegyél hűthető rágókát, rongyit, amit csócsálhat majd a baba, bármit, amire az van írva, hogy fogzás idejére ajánlják.

babalátogatás ajándék újszülött

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

3. Utazós cuccok

Az olyanok, mint az instant pelenkázó-alátét, kis csomag nedves törlőkendő, pici popsikrém, textilpelenka (ebből amúgy is nagy mennyiség kell pici baba mellé), minden, ami a pelenkázótáskában jól jöhet, ha úton vannak a babával.

4. Anyának és apának finomság

Ne feledkezz meg az anyáról és apáról, a gyerekszületés az ő ünnepük is. Jelképes finomság, szoptatást segítő tea, apának legóautó, kisvonat. Olyat adj nekik, ami megmelengeti a szívüket, és érzik belőle, hogy örülsz nekik és az újszülött babának.

5. Kérdezz!

A legcélravezetőbb persze az, ha a látogatás előtt felhívod az anyukát, és megkérdezed, mire van tényleg szükségük. Ha azt válaszolja, hogy semmire, akkor ugorj az előző négy pontra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top