Baba

Ezt a menő padot kifejezetten nyilvános szoptatáshoz tervezték

Nemcsak a kortárs dizájnra, hanem az olyan aktuális társadalmi vitákra is reakció ez a pad, mint amilyen a nyilvános szoptatás kérdése.

Az utóbbi években az egyik legnagyobb port kavart társadalmi vita a nyilvános szoptatásé volt. Míg egyes helyeken tényleg a világ legtermészetesebb ügyeként viseltetnek iránta, máshol konkrétan stigmatizálják azokat az anyákat, akik nyilvánosan adnak enni a kisbabájuknak.

A prágai bázisú 52hours designiroda a jövőre nézve olyan okosvárosokat képzel el, ahol az infrastruktúra kezeli és tiszteletben tartja az olyan ügyeket, mint amilyen a nyilvános szoptatás. Ezért az iroda munkatársai egy olyan padot terveztek, amely menedéket nyújt babának és mamának, ha szoptatásra kerül a sor.

A heer névre keresztelt pad ráadásul környezetbarát módon, újrahasznosított anyagokból készül. Egyelőre bevásárlóközpontoktól és repterektől érkeztek megrendelések rá.

dezeen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top