Baba

Készíts bébiételeket otthon!

Könnyedén elkészíthető bébiételek, érdemes őket kipróbálnod!

Természetesen első lépésként csak akkor kezdj el otthoni bébiételt gyártani, ha már a gyerekorvossal is leegyeztetted.

Alapszabály: Babot, brokkolit, gyümölcslevet, karfiolt ne kapjon a baba egy éves koráig. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal is, hogy van-e ételallergiája a csöppségünknek.

Sütőtök püré édesburgonyával

edesburgonya

Ez egy csodás őszi kombináció, hiszen ekkor tudsz friss sütőtököt vásárolni. A kisbaba számára a sütőtök nagyszerű béta-karotin-forrás.

Hozzávalók:

• 1 édesburgonya (összetörve)
• 1 kis sütőtök

Elkészítés:

Mindkét zöldséget meghámozzuk, darabora vágjuk, és puhára főzzük. Együtt törjük őket össze, kis tejet adunk hozzá, addig, amíg a megfelelő állagot elérjük.

Almapüré

baba, etel, otthonHozzávalók:

  • 1 közepes burgonya
  • 1 nagyobb alma

Elkészítés:

1 közepes burgonyát hámozzunk meg, vágjuk apróra, kevés vízben pároljuk puhára. Hámozzunk meg egy nagyobb, édesebb almát, távolítsuk el a magházat, vágjuk apróra, és a burgonyához adva még öt percig főzzük. A megfőtt almát, burgonyát turmixoljuk össze. Ha túlságosan sűrű lenne, akkor néhány kanálnyi főzőlé is adható a péphez. A megfelelő állagot akkor érjük el, ha a bébiételbe szúrt kanál éppen eldől a tányérban.

Banán 6-7 hónapos kortól

baba, etel, otthon

Egy banánt meghámozunk, karikákra vágunk és villával összetörjük. Anyatejjel vagy tápszerrel simára keverjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top