Baba

Bűbájos kiscicát csinált a veszedelmes kóbor macskából a négy hónapos kislány

Utcai kóbor macskából lett egy négy hónapos kislány legjobb barátja Sapphire, akit egy állatmenhely tulajdonosa vett végül magához, amikor hozzájuk került.

Sapphire egy sziámi macska, évekig az intarió-i Kingston környékén, az utcán küzdött a túlélésért, mígnem egy állatbarát befogta, és Carla Reilly Moore állatmenhelyére vitte, amelyet férjével közösen vezetnek.

A macska egyáltalán nem keltett jó benyomást: barátságtalanul morgott, be volt gyulladva a szeme, és az állatorvosi vizsgálatok kiderítették azt is, hogy a medencéje is el volt törve.

Forrás: Carla Reilly Moore

„Megrúghatták, vagy elüthette egy autó. Fájdalomcsillapítás nélkül szenvedett az utcán két hétig” – mondta a Dodónak Moore, akinek a macska érkezése előtt született meg kislánya, Mary. Így a család gyorsan két taggal is bővült, mert az állatmentők magukhoz vették Sapphire-t is.

Miután a sziámi macskát először hazavitték az állatorvostól, 24 órát töltött az ágy alatt, majd hirtelen előbukkant, és egyből felpattant az ágyra, ahol a házaspár feküdt. „Egyenesen a férjemhez ment, akit a következő napokban teljesen levett a lábáról. Utána velem barátkozott össze, végül észrevette Maryt, és ez mindent megváltoztatott” – meséli az anyuka a furcsa kapcsolat kezdetét.

Forrás: Carla Reilly Moore

Először csak leült mellé, tartva a távolságot, de aztán egyre közelebb merészkedett a babához. „Úgy tűnt, mintha Sapphire meg akarná védeni Maryt. Például amikor a kutya bejött a szobába, a macska felugrott, és Mary mellé ült.” Aztán a kislány és a macska kapcsolata egyre elmélyült.

„Sosem láttunk még ilyet. A kötelék napról napra erősebb volt köztük. Minden alkalommal, amikor Sapphire Mary közelében járt, meg kellett érintenie a babát. Aztán ez sem volt már elég nekik. A cica hátulról öleli Maryt, míg buksija a kis lány vállán és nyakán pihen” – jellemzi lánya és a macska közti kapcsolatot Moore.

Forrás: Carla Reilly Moore

Amikor Sapphire nem találja Maryt, akkor hívja őt, és a keresésre indul.

A kislány már négy hónapos, a különleges kapcsolat közte és Sapphire közt egy hónapja tart. „Mary már most képes arra, hogy óvatosan nyúljon Sapphire-hoz. Mikor kérdezzük tőle, hogy »Hol a cica?«, nagyon aranyosan mutat a barátjára. Olyan, mintha ezek a srácok mindig is ismerték volna egymást.”

Annak ellenére, hogy Moore és családja napi kapcsolatban álltak a megmentett állatokkal, soha nem számított arra, hogy ilyen gyorsan ilyen mély kötelék alakulhat ki két élőlény között.

Forrás: Carla Reilly Moore

„Ez egy igaz szerelmi történet, ami túllép az időn, fajokon, és szembeszáll a logikával is” – mondta Moore. „Vannak, akik azt mondják, a cica választott minket, tetszettünk neki, mert tudtunk rajta segíteni. Mi pedig azt mondjuk, hogy nekünk volt szükségünk rá, de nem tudtuk ezt addig, amíg be nem fogadtuk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top