Baba

A fél országot körbeutazta a 160 kilós nő, hogy szülhessen

Öt kórház is visszautasította a kórosan elhízott vajúdó kismamát.

Egy 28 éves elhízott román nőnek a Vaslui megyei Bârladon kellett volna szülnie, de a kisváros kórháza félt a komplikációktól, mert a nő 160 kilogramm volt. Ezért átküldték a iași-i szülészetre, ahol általában átveszik a kockázatosabb eseteket.

Ám ott azzal utasították vissza, hogy nincs olyan kórházi ágyuk, amely elbír egy 160 kilogrammos beteget. A bârladi kórház szóvivője szerint ez csak kifogás volt, az ágyak ugyanis 250 kilót is elbírnak – írja a Főtér.ro

A kismamát újabb két kórházban próbálták elhelyezni, Vasluiban és Galaciban, de nem jártak sikerrel. Ekkor mentőhelikopter kértek, hogy Bukarestbe szállíthassák, de a helikopter állítólag más beteget szállított, és csak estére szabadult fel.

mentőautó románia

Miután több kórház visszautasította a vajúdó nőt, mentőautóval vitték a fővárosba (Illusztráció: Wikipedia)

Így mentőautóval szállították a nőt Bukarestbe, de útközben még megálltak egy kórháznál, mivel bármikor beindulhatott a szülés.

A hihetetlen kálvária végül happy enddel zárult: császármetszéssel világra jött a 3,9 kilogrammos újszülött. A kaland ellenére a baba és az édesanyja is jól van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top