Baba

A divat segített a terhesség utáni depresszió legyőzésében ennek az anyukának

Egy anyuka nyíltan vallott róla, hogyan került újra egyensúlyba önmagával, miután a terhesség teljesen megváltoztatta a testét.

Lehet felszínesnek titulálni azokat, akiket megvisel, ha felszednek pár kilót, de még jobb belátni, hogy mindannyiunkat eltérő mértékben befolyásol, hogy nézünk ki. A Jessie Joh nevű blogger például valóságos pokolként élte meg, hogy a terhességgel felszedett 18 kilót, és ezt nem is szégyelli bevallani.

Jessie nyíltan beismeri: gyermeke születése után undorodott a saját testétől. Nem tudott azonosulni azzal, akit a tükörben látott – a hájjal, a striákkal és a szem alatti karikákkal. Azt sem volt könnyű feldolgoznia, hogy a férje szemében nem ég már az a tűz, mint korábban.

A blogger anyuka naphosszat pörgette az olyan sztárok Instagramját, mint a Kardashianok, és egy nap rájött: nem a kockás hasat irigyli tőlük, hanem a sugárzó magabiztosságot – ami független a kilóktól.

Innentől kezdve az önsajnálat helyébe a kreativitás lépett, és az anyuka megtanulta, hogyan öltözködjön új alkatához. „Mindig is imádtam a divatot, és elkezdtem plus-size modelleket követni inspirációért. Azzal, hogy stílust adtam a terhesség utáni alakomnak, nemcsak a hiúságommal tettem jót – a divat segített legyőzni a depressziót is.”

cafemom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top