Baba

Mákos bageltől lett pozitív drogtesztje a vajúdó kismamának

A marylandi Elizabeth Eden megrázó híreket kapott az orvostól, miszerint drogtesztje pozitívnak bizonyult az ópiátokra,

A nő megkérte az orvosát, hogy ismételjék meg a tesztet, mivel előtte mákos bagelt fogyasztott, de az orvos közölte, hogy az esetet már jelentették az államnak. Ennek eredményeképpen Eden újszülött lányát, Beatrice-t öt napig a kórházban tartották, miközben a kismamát egy szociális munkás kereste fel otthonában. Végül az ügy megoldódott, de Edent traumatizálta az incidens.

Jedidiah Ballard sürgősségi orvos szerint a mák növényből kivont mákból olyan ópioidok származnak, mint a heroin vagy a fentanil.

Forrás: ThinkstockPhotos

„A mákfogyasztástól nem lehet betépni, de ugyanazt a kémiai kódot tartalmazza, amelyet a kábítószertesztek is kimutatnak” – mondta el a Yahoo Lifestyle-nak.

A kábítószertesztek pozitív eredményt hozhatnak már akkor is, ha csak egy teáskanálnyi mákot eszünk, mert az a morfinszintünket 1200 nanogramm /milliméterre emelheti. A kórházban végzett tesztek már akkor pozitív eredményeket mutatnak, ha ez a szám eléri a 300-at.

Ezek a tesztek problémásak lehetnek Ballard szerint, mivel az ópioidok szintetikus verzióit, amelyeket gyakran használnak a kábítószer-fogyasztók, nem vizsgálják. Mivel a mák kevés tápértékkel rendelkezik a roston kívül, az orvos azt ajánlja, hogy kerüljük el a fogyasztását a drogtesztet megelőző egy héten belül. 

Yahoo Lifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top