Baba

Ezért olyan fontos, hogy együtt vacsorázz a gyerekkel

Nehéz megvalósítani, hogy együtt vacsorázzon a család, hiszen mindenkinek mindig valami dolga van, ám a kutatók szerint nagyon fontos lenne visszahozni a közös vacsorák szokását.

Régebben nem volt kérdés, hogy együtt, egy asztalnál vacsorázzon a család, ám a mi gyerekeink már ritkábban tapasztalják meg, hogy milyen az, amikor minden családtag együtt étkezik este. Pedig a Montreali Egyetem tanulmánya szerint szociális előnyökhöz juttatjuk a gyerekeinket, ha bevezetjük a közös vacsorákat.

A kutatásban 1492 családot vizsgáltak és azt találták, hogy azok a gyerekek, akik kicsik koruktól kezdve rendszeresen együtt étkeztek családi körben esténként, jobb fizikai állapotban voltak, kevésbé voltak agresszívek és kevesebb magatartásprobléma volt velük 10 éves korukban.

családi vacsora tanulmány

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

A családi vacsora persze nem olyan, mint a stock fotókon vagy filmekben, általában nem nagy nevetések, hanem csatározások helyszínévé válik, mert az egyik gyerek nem szereti a borsót, a másik meg hisztizik, hogy kolbász van a tányérján. De megéri, hogy ne a tévé elé ültessük le őket egy tálcával, hogy addig is nyugalmunk legyen, mert a családi vacsorákkal segíthetjük a gyerekeinket abban, hogy könnyebben megtalálják nagy korukban a helyüket a világban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top