Baba

Szuperdada: így veheted rá a gyereket, hogy hallgasson rád

A Szuperdada, azaz Jo Frost tanácsai már rengeteg családnak segítettek, hogy igazi egység és ne háború legyen a család tagjai között.

Amikor Jo Frost a Dostal családnál próbálta helyreállítani a békét, azt vette észre, hogy az apa türelmetlensége miatt olykor sokkal keményebb büntetést kapott a fiú, mint azt megérdemelte volna. A gyerek nem figyelt oda arra, amit az apja mondott neki, apa pedig hamar felrobbant, és büntetésbe rakta a fiát. A jó viselkedés a Szuperdada szerint kétirányú utca: kell hozzá, hogy a gyerek hallgasson ránk, és kell a szülő, hogy irányt mutasson a gyereknek. De mégis hogyan vegyük rá a gyereket, hogy figyeljen, ha beszélünk hozzá?

Jo Frost, azaz a Szuperdada az Egyesült Királyság egyik legismertebb és legmegbízhatóbb csecsemőgondozási és gyereknevelési szakértője. Nem az iskolapadban tanulta könyvekből, amit a gyermeki lélekről tud, hanem az élet és maguk a gyerekek tanították.

 

Jo Frost a Dostal család esetében a következő játékot használta, ami az 5 éves Briannél aztán csodásan bevált.

A figyelem játéka:

1. lépés: Fogj egy tálat, és rakj bele 10 pici labdát vagy játékot (a kisautók például ideálisak erre a célra).

2. lépés: Gyűjts össze a szoba (vagy kert) közepére mindent, ami nem veszélyes: párnákat, nagy játékokat, széket, bármilyen eszközt és bútort, ami mozgatható.

3. lépés: Helyezd el az összegyűjtött cuccok közé random helyeken a tálban lévő labdákat vagy kis játékokat.

4. lépés: Kösd be a gyerek szemét, és segíts neki megtalálni a labdákat/játékokat úgy, hogy csak szavakkal irányítod, merre keresgéljen.

5. lépés: Kösd be a saját szemedet, és hagyd, hogy az előző lépésben leírtak szerint irányítson a gyermeked.

Ebből a játékból megtanulja a gyermek, hogy figyelnie kell a szülőre, a szülő pedig türelmet tanul, mert mire egy 5 éves elmagyarázza, hol található a következő labda, ahhoz bizony türelemre van szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top