Baba

5 ok, amiért érdemes utazásra indulni a babáddal

Amikor az én babám 7 hónapos volt, egy 12 órás repülőútra indultam vele. Rémálom volt az egész, mégsem bántam meg. A következő öt dolgot érdemes átgondolni, ha épp hezitálnál, hogy utazhatsz-e a babáddal.

1. Az új élmények nyitottabbá teszik a babát

Sokkal rugalmasabbá válnak a gyerekek, ha már babakoruktól kezdve utaznak velük a szüleik. Nem kell feltétlenül a 12 órás repülőutat választani persze, de belföldön vagy közelebbi országokba nyugodt szívvel elindulhattok.

2. Majdnem olyan, mintha egyedül utaznál

Amikor pici babával utazol, neki kb. mindegy, hogy melyik országban jár, az a lényeg, hogy legyen anyatej, tápszer és az anyukája testközelben legyen. Magadra kötöd kendőben, és mehetsz világgá.

3. A babáknak nincsenek elvárásaik

A babának nincs még véleménye, hogy milyen ruhát és hány plüssállatot pakolsz be neki, vagy hogy melyik várost barangoljátok be. Nem vitázik, csak nézelődik rajtad lógva, és örül, hogy veled lehet, akármerre jártok épp.

utazás babával

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

4. Előkészíted a későbbi utazásokat

Amikor már 3-4 éves lesz a gyerek, meg sem kottyan neki egy utazás, ha hozzászoktatod már babakorától kezdve. Kevésbé fogja megviselni, ha repülőre kell ülnie, vagy hosszú autóútra indultok. Sokkal könnyebbé teszed a saját életedet így.

5. A saját lelki egészségednek is jót teszel

A legtöbb anyukánál egy idő után jelentkeznek problémák amiatt, hogy bezárva érzi magát a babával otthon. Ha viszont a baba 3-4 hónapos korától már utazgatsz vele, akkor kiszakadsz a szürke hétköznapokból, és sokkal változatosabbá teszed az életedet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top