Baba

A pillanat, mikor a kisfiú, akinek legnagyobb vágya egy testvér volt, magához szoríthatja az öccsét

A kis Mikey hároméves kora óta álmodozott arról, hogy egyszer majd neki is lesz egy kisöccse. Éveket várt, de végül nem hiába.

Mikey azóta nyaggat egy kistestvérért, amióta csak beszélni tud” – kezdi a Love What Matters oldalán közzétett megható történetet Jessica Marotta. A most 39 éves, amerikai anyukát annak idején meglepetésként érte, hogy teherbe esett Mikey-val. „A férjemmel Mikey születése után azt hittük, még rengeteg időnk van bővíteni a családunkat, álmunkba se gondoltuk volna, hogy másodszor már nem lesz olyan egyszerű dolgunk, mint elsőre volt.

Jessica egy évnyi hiábavaló próbálkozás és fél tucat negatív terhességi teszt után, párjával felkeresett egy termékenységi klinikát. Hormonkezelést kapott és rendszeresen figyelték az ovulációját, a kezelésnek pedig meg is lett az eredménye: Jessica karácsony előtt teherbe esett. „Annyira boldogok voltunk, hogy képtelenek voltunk titokban tartani a dolgot. Először az én szüleimnek, majd a férjem szüleinek is elújságoltuk az örömhírt, a karácsonyfa alatt pedig arról fantáziáltunk, milyen lesz majd a karácsony két gyerekkel.

Csakhogy a várandósság 11. hetében Jessica váratlanul vérezni kezdett, nem sokkal később pedig elveszítette a babát. „Nem sokkal a vetélés után úgy döntöttünk, eladjuk a házunkat, és egy olyan környéken keresünk magunknak végleges otthont, ami közelebb van Mikey óvodájához. Nagyjából ezzel egy időben elfogadtam, hogy a családunk háromtagú, és letettem a második gyerekről” – meséli Jessica, akit mindezek után, röviddel Mikey első óvodás napját követően, élete meglepetése érte.

Kép forrása: Jessica Marotta

Gyanítottam már korábban is, mert sokkal érzelmesebb és fáradékonyabb voltam az idő tájt, de nem mert elhinni a dolgot. Végül, miután a teszt is bebizonyította, hogy tényleg várandós vagyok, majd kiugrottam a bőrömből.” Jessica terhessége komplikációktól mentesnek indult, ám a 23. héten kiderült, hogy születendő babája a méreteit tekintve öt héttel le van maradva a korától.

Jessicáéknak felajánlották az kései abortuszt, de a szülők kitartottak a baba mellett. Az anyuka még azt is vállalta, hogy befekszik a kórházba, ahol az orvosok mindennap megvizsgálhatták, hogy figyelemmel kísérjék a baba fejlődését. Jake Eric végül a terhesség 30. hetében született sürgősségi császármetszéssel. Több mint két hónapot töltött az újszülött intenzív osztályon, ahol az első hetekben kizárólag a szülei érhettek hozzá, amit Mikey nehezményezett is.

testvér megható fotó

Kép forrása: Jessica Marotta

Anyukája közbenjárására végül Mikey-nak is a mellkasára helyezték öccsét a nővérek; ő volt az első testvér az osztály történetében, akinek lehetősége volt erre. Jessica azt mondja, ez a megható pillanat alapozta meg Mikey és Jake Erik kapcsolatát. Azóta gyakorlatilag elválaszthatatlanok. „Nem lehet nem észrevenni, hogy ez a két fiú arra született, hogy testvérek legyenek: Mikey arra, hogy Erik bátyja legyen és Erik pedig arra, hogy Mikey öccse legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top