Baba

Hazahozták Amerikából a szüleitől elszakított kétéves magyar kisfiút

Nővére hozta haza New Yorkból a kis Leventét, akit több mint egy hónapja szakítottak el a szüleitől. Édesapját hamarosan kitoloncolják az országból, édesanyja azonban tízéves börtönbüntetést is kaphat.

Már Magyarországon van az a kétéves kisfiú, akit elszakítottak a szüleitől az Egyesült Államokban. Levente a féltestvérével utazott haza – közölte a New York-i magyar főkonzulátus a Facebookon.

A Borsnak Kumin Ferenc New York-i főkonzul azt mondta: Levente és a nővére a New York-i John Fitzgerald Kennedy repülőtéren találkozott, ahová a befogadóállomás munkatársai vitték a kisfiút. Minden rendben volt, már otthon vannak.

A magyar kisfiú több mint egy hónapig volt egy befogadóállomáson, miután a szülei illegálisan próbáltak meg Kanadából az Egyesült Államokba jutni.

Levente édesapja hamarosan hazatérhet, ugyanis pár nap múlva kitoloncolják az országból. Felesége helyzete azonban jóval bonyolultabb. Korábban névházasságot kötött egy amerikai férfival, hogy így szerezzen letelepedési engedélyt.

Vádat emeltek ellene, és akár tízéves börtönbüntetést is kaphat. Kisfiára való tekintettel reménykedhet az enyhébb ítéletben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top