Baba

A mentőápoló adhatott nevet a mentőben született kisfiúnak

Mentőben szült egy szolnoki nő, különleges módon hálálta meg a segítséget.

Megható szüléstörténetet osztott meg Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Bondor Nikolett mentőápoló éppen 9 hónapja állt szolgálatba, a sors – pontosabban a Jász-Kun-Szolnok megyei mentésirányítás – pedig pont őt küldte segítségül egy szülő nőhöz.

A helyszínre érve, gyors betegvizsgálatot követően úgy döntött, hogy azonnal kórházba indul a terhessége utolsó napjaiban levő kismamával, ám időközben elfolyt a magzatvíz, a fájások pedig egyre gyakrabban jelentkeztek. Nem volt mit tenni, a mentőben kellett levezetni a szülést: Nikolett a rutinos gépkocsivezető kollégája segítségével sikeresen világra segítette az újszülöttet az esetkocsi kiérkezéséig.

Az újdonsült anyuka annyira meghatódott, és olyan hálás volt a segítségért, hogy a mentőápoló nő választhatott nevet az egészséges kisfiúnak, aki a Noel nevet kapta. Az anyukát és a kisbabát végül stabil állapotban adták át a kórházban a mentők.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top