Baba

Pénzért árultak csecsemőket Teréz anya rendházának a tagjai

A nyomozás azért indult, mert egy 14 napos csecsemőt pénzért adtak örökbe, aztán kiderült, hogy jóval több újszülöttet adhattak el illegálisan.

Letartóztatták a Teréz anya által alapított Szeretet Misszionáriusai rendház egyik tagját, mert pénzért árult egy 14 napos csecsemőt. A rendőrség azután intézkedett a Dzshárkhand szövetségi állam fővárosában, Ráncsíban található központban, hogy egy gyermekjóléti szervezethez bejelentés érkezett – írja a BBC.

A rendőrök a szervezet két másik munkatársát is letartóztatták, és kikérdezték más lehetséges esetekről is. A rendőrség ugyanis arra jutott, hogy a szervezet központjából több gyereket is áruba bocsátottak illegálisan.

Egy gyereket 200-280 ezer forintért árultak, de volt olyan eset is, amikor félmillió forintnak megfelelő összeget kértek. Az egyik párnak azt mondták, a pénz a kórházi kiadásokra kell.

A Szeretet Misszionáriusai egy több központtal rendelkező rendház, amely többet között egyedülálló terhes anyáknak nyújt otthont. Indiában azonban 2015-ben szigorították az örökbe adási szabályokat, így a szervezet hivatalosan nem adhat örökbe gyereket.

Indiában rengeteg pár illegálisan fogad örökbe gyereket, mert nagyon hosszúk a várólisták. 2015 és 2016 között 3011 legális adoptálás történt, miközben 12 ezer pár volt várólistán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top