Baba

Ilyen furcsaságokat okoz a szoptatás az anyukáknál

A szoptatás jóval többet jelent, mint a baba etetése, nemcsak a testet, hanem az anyukák lelkét is igénybe veszi számtalan módon. A következő 10 jelenség általában felmerül a szoptatós anyáknál.

1. Gyűjtögeted az anyatejet megszállottan

Néha benézel a hűtőbe, és csak gyönyörködsz a sok lefejt tejben, ahogy sorakoznak a kis poharakban, zacskókban. Minél több anyatej van a hűtőben, annál büszkébb vagy.

2. Minden külső helyszínen a szoptatási lehetőséget keresed

Ha betérsz egy kávézóba a babával, az első dolgod, hogy felkutasd, lehet-e valahol szoptatni. És bizony már le is lépsz, ha nincs legalább egy sötét sarok, ahol elbújhatnál a babával.

3. Folyamatosan jár az óra a fejedben

Mikor is evett utoljára? Van még arra idő, hogy elugorjatok a boltba, ha most azonnal indultok? El tudsz szaladni zuhanyozni, vagy pont abban az öt percben fog éhen halni?

4. Tapizod a saját melledet

Melyikből is evett legutóbb? Muszáj megtapogatnod, hogy melyik oldalon van több tej, melyik feszül jobban, nehogy elhibázd.

5. A síró babák ijesztőek

Ha a környezetedben felsír egy baba, ijedt nyusziként kapod fel a fejed. Állandóan készenlétben vagy, hátha meg kell szoptatni a babádat, ami rettenetesen kimerít.

szoptatás anyaság lélek

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

6. Elképesztő témákról csevegsz az anyatársakkal

Mint például arról, hogy kinek hány perc alatt üríti ki a mellét a babája.

7. Nem izgat, ha nedves lesz az ágynemű

Mármint persze nem az ágybavizelésről van szó, hanem arról, hogy éjszaka magától csorog a melledből a tej, de nem vagy hajlandó ezért felkelni és hálóinget meg ágyneműt cserélni, inkább csak kicsit arrébb húzódsz a nedves foltról.

8. Titokban nagyon örülsz, amikor megéhezik a baba

Furcsa érzés, mert nyilván nem lehet örülni annak, hogy éhes egy másik emberi lény, de számodra a saját babád éhsége azt jelenti, hogy adhatsz neki önmagadból tiszta szeretetet.

9. Azt gondolod, az anyatej maga a varázslat

Ha a baba sír, éhes, szomorú, nyűgös, mérges, fáradt, vagy csak nem úgy viselkedik, mint általában, akkor csak megszoptatod, és lám, egy teljesen kicserélt babád lesz.

10. Annyira várod a szoptatást, mint a baba

Édes megkönnyebbülés. Ráadásul közben nézheted a kedvenc sorozatodat. Mindenki nyer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top