Baba

Rejtett kamerás felvétel: alig adják át a helyet a terhes nőnek

Kismamaszempontból lesújtó eredményt hozott Anna Whitehouse saját felmérése. Arra volt kíváncsi, hányan adják át neki a helyüket a londoni metrón.

Nemrég egy brit felmérés azt az eredményt hozta, hogy átlagosan tízből hat ember adja át a helyét a terhes nőknek a londoni metrón. Anna Whitehouse saját felmérést is szeretett volna csinálni. Neki két gyereke van, de harmadikat éppen nem vár, úgyhogy párnát tett a ruhája alá, így kezdett metrózni.

Az eredmény: tízből mindössze négy utas adta át neki a helyet önszántából, egy ötödik pedig akkor, miután Whitehouse külön megkérte rá.

Anna Whitehouse (forrás: SWNS)

Whitehouse akciója a blogján indított kampány része volt, amelynek lényege, hogy bátorítsa a terhes nőket: merjenek kiállni magukért, és kérjék meg utastársaikat, hogy adják át az ülőhelyet.

A blogger azt mondja, különösen zavarja, hogy az utasok nem szívesen adják át a helyüket az első trimeszterben lévő nőknek, csak azoknak, akiknek már jól láthatóan gömbölyödik a hasa – pedig, ahogy Whitehouse mondja, a terhesség első szakaszában a rosszullétek, fájások miatt a nők ugyanúgy értékelnék az udvariasságot.

(Daily Mail)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top