Baba

8 csecsemőt ölt meg egy brit egészségügyi dolgozó

Nagy-Britanniában nyolc csecsemő megölésével gyanúsítanak egy egészségügyi dolgozót, akinek 17 korábbi halálesethez is köze lehet. A nő további hat baba megölését tervezte.

Őrizetbe vett kedden a brit rendőrség egy egészségügyi dolgozót, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt nyolc csecsemőt, és meg további hatot  akart megölni a nyugat-angliai Chester egyik kórházának újszülöttosztályán. A hatóságok részleteket nem árultak el a gyanúsított nőről.

A rendőrség keddi közlése szerint nyolc esetből indultak ki, de immár az osztályon 2015 márciusa és 2016 júliusa között bekövetkezett 17 haláleset és 15, nem halálos kimenetelű keringés-összeomlás körülményeit is vizsgálják.

Ian Harvey, a kórház igazgatója úgy fogalmazott: „Nem volt könnyű elhatározni magunkat, hogy megkérjük a rendőrséget, nyomozzon az ügyben. De mindent meg kell tennünk, amit tudunk, hogy megérthessük, mi történt itt, és megadhassuk a családoknak az általuk oly kétségbeesetten áhított válaszokat.”

A kórház hivatalosan arra kérte a hatóságot, zárja ki, hogy a csecsemők nem természetes halállal haltak meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top